rechtszaak, ripple, rechter
Regulatie

Europa wil Rusland nieuw sanctiepakket opleggen

De Europese Unie (EU) heeft een nieuw sanctiepakket voorbereid om aan Rusland op te leggen. Deze keer heeft de Unie aangekondigd dat alle crypto-gerelateerde diensten aan bedrijven in Rusland met onmiddellijke ingang worden opgeschort.

Strengere sancties tegen Rusland

Dit is op zijn beurt de 8e sanctie die door de Unie aan Rusland opgelegd zal worden. Dit als gevolg van zijn weigering om de oorlog tegen Oekraïne stop te zetten. In de officiële verklaring vermeldde de instantie dat alle voogdijactiviteiten waren verboden, ongeacht het bedrag op het platform.

Naast bewaaractiviteiten zijn door de EU ook rekeningen en crypto-wallets aan de mix toegevoegd. Volgens een eerdere sanctie stelde de EU cryptobedrijven in het hele land in staat om Russische klanten te bedienen om niet meer dan €10.000 te faciliteren. De EU zei dat deze nieuwe ronde van sancties het gevolg is van het aandringen van Rusland om Oekraïne te blijven teisteren te midden van dreiging van nucleaire aanvallen.

Rusland heeft tevens extra troepen naar het land gestuurd in een poging de controle over te nemen. Deze laatste ronde van sancties zal ook het aantal diensten beperken waarvan de Russische regering gebruik mag maken. De meeste van deze services zijn gebaseerd op import en omvatten IT-, juridische en andere architecturale services.

Ook nieuwe EU crypto-wetgeving

De EU heeft inmiddels een nieuw voorgestelde regelgevingswet ondertekend, die de activiteiten van handelaren op het continent zal gaan sturen. Eén van de cruciale elementen van het wetsvoorstel was een nieuwe wet die ervoor zorgt dat houders van crypto-wallets op verschillende exchanges bewijzen dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn via een identiteitssysteem.

Na de eerste ronde van sancties aan het begin van het jaar, hebben wereldleiders nagedacht over het idee om achter digitale activa aan te gaan. Dit komt omdat het iets is dat Rusland zou kunnen gebruiken om de sancties te omzeilen.

Digitale activa omzeilen in enkele opzichten beperkingen, waardoor het voor landen moeilijk wordt om een ​​echte wet te bedenken die hun gebruik zal sturen. Dit is dan ook de reden waarom criminelen hun activa zijn blijven gebruiken om kwaadwillende handelingen uit te voeren, ondanks de regels en voorschriften tegen hen.

Cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) hebben echter een open systeem waar transacties kunnen worden gevolgd. Hackers hebben echter methoden bedacht om ervoor te zorgen dat hun transacties zonder detectie onder de radar blijven. Dit is als slot de reden waarom regelgevers hebben opgeroepen tot het hoofd van validators die Rusland sinds maart helpen bij het faciliteren van transacties met behulp van digitale activa.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen