Regulatie

Ex-vriendin John McAfee claimt dat hij nog leeft

In een nieuwe Netflix documentaire “Running with the Devil: The Wild World of John McAfee”, brengen filmmakers het wilde leven van McAfee in beeld. Onder de sprekers in de film bevindt zich ook Samantha Herrera, die claimt dat McAfee nog altijd leeft en op dit moment in Texas woont.

Documentaire komt vandaag uit

De documentaire over de legendarische en vooral beruchte software-ontwikkelaar, die bekend werd met zijn McAfee antivirus-programma, komt op woensdag 24 augustus uit. De prijswinnende regiseur Charlie Russel is verantwoordelijk voor de film die bestaat uit rauwe beelden en interviews over het leven van McAfee. In een interview met Esquire verklaart Russel dat hij de gesprekken over de documentaire begon met McAfee nadat hij op de vlucht sloeg voor belastingontwijking.

Russel zegt dat hij McAfee berichten heeft gestuurd en zelfs in gesprek met hem was. McAfee schijnt Russel vervolgens uitgenodigd te hebben om hem te filmen. Running with the Devil is het resultaat van dat werk. Over de claims van Herrera dat McAfee mogelijk nog leeft doet Russel geen interessante uitspraken. “Ze zegt het, kijkt dan naar de camera, en ik kan niet zeggen of ze denkt dat het waar is of niet”, aldus Russel.

De weduwe van McAfee, Janice McAfee, heeft niet gereageerd op het verzoek van Decrypt om op de uitspraken van Herrera te reageren. Op Twitter geeft ze aan te wensen dat haar echtgenoot nog in leven was. “Als John nog zou leven, dan weet ik zeker dat hij zich niet zou verstoppen in Texas”, aldus Janice McAfee.

McAfee en crypto

John McAfee werd bekend in de cryptowereld door verschillende projecten publiekelijk te steunen. Vanwege zijn reputatie als software-ontwikkelaar en de grootste dingen die hij bereikte met zijn McAfee antivirus-software, nam een groot publiek hem serieus. McAfee hoefde alleen maar de naam van een project op Twitter te zetten en de koers van het project in kwestie schoot de lucht in. Na een tijdje werd dat zo extreem, dat hij er een soort show omheen bouwde.

Een grote groep mensen had de tweets van McAfee in hun notificaties staan en zodra hij een bericht plaatste over een coin sprong iedereen erop. Waarschijnlijk heeft hij daar zelf nog het meeste aan verdiend. Makkelijker dan dat wordt het natuurlijk niet. Je koopt een cryptocurrency, geeft het project op Twitter een compliment en vervolgens verkoop je met een winst van 300 procent.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen