Coinbase Exchange
Exchange

EXCLUSIEF: In Gesprek met Coinbase – Dreigt een Massa Crypto Delisting?

In een recent interview met Newsbit, sprak Patrick Elyas, de Director of EMEA voor Coinbase, openhartig over de huidige uitdagingen en toekomstplannen van de prominente cryptocurrency exchange. Het gesprek vond plaats tegen de achtergrond van de recente aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Verschillen tussen de SEC Aanklachten tegen Coinbase en Binance

Elyas begon het interview door te benadrukken dat de aanklacht van de SEC tegen Coinbase beduidend anders is dan de aanklacht die recentelijk tegen Binance is ingediend. Hij was beperkt in wat hij kon zeggen over lopende juridische kwesties, maar hij benadrukte dat de SEC aanklacht specifiek gericht was op een lijst van cryptocurrencies die volgens de SEC mogelijk als securities geclassificeerd kunnen worden.

Gaat Coinbase Cardano, Solana en andere crypto’s delisten?

Hoewel Coinbase en de SEC van mening verschillen over de classificatie van bepaalde cryptocurrencies die op het platform van Coinbase worden verhandeld, benadrukt het bedrijf stellig zijn toewijding aan het naleven van de wet. Deze houding komt niet voort uit slechts een gevoel van plichtsbesef; Coinbase beschouwt het als een essentieel onderdeel van zijn strategie en kracht.

Deze bevestiging van Coinbase’s standpunt heeft geleid tot een prangende vraag van Newsbit, die in de gedachten van velen speelt. Gezien het feit dat Coinbase enkele jaren terug besloot XRP te delisten vanwege de rechtszaak die de SEC tegen Ripple had aangespannen, rijst de vraag of Coinbase voornemens is om andere cryptomunten, zoals Cardano, Solana en Polygon, mogelijk ook te delisten.

Elyas laat weten dat hij een dergelijke actie niet uitsluit. Echter, hij benadrukt dat Coinbase er vertrouwen in heeft een solide listing procedure te hanteren en derhalve van mening is dat deze tokens niet als effecten geclassificeerd zijn. Elyas voegt daaraan toe dat Coinbase de situatie rustig zal afwachten en de betreffende cryptocurrencies op het platform zal blijven aanbieden tot er een juridisch uitsluitsel is.

Conclusie

Elyas gaf in het interview aan dat, hoewel Coinbase rekening houdt met het delisten van bepaalde cryptomunten zoals Cardano, Solana, en Polygon afhankelijk van juridische uitspraken, het bedrijf de definitieve uitspraak van de rechtbank zal afwachten alvorens deze belangrijke beslissingen te nemen. Het is hierbij cruciaal om te benadrukken dat Coinbase sterk van mening is dat deze tokens geen effecten zijn, wat een significant punt van meningsverschil is met de SEC.

Dit onderwerp is een van de vele belangrijke en boeiende vraagstukken die in de podcast aan de orde komen. Daarom raden we je ten zeerste aan om de volledige podcast te beluisteren voor een diepgaand begrip van de situatie.

Ter afsluiting, het interview van Patrick Elyas met Newsbit toont een helder beeld van Coinbase: een bedrijf dat zowel standvastig als flexibel is in de aanpak van de uitdagingen die het voortdurend veranderende crypto-landschap met zich meebrengt. Ondanks meningsverschillen met regulerende instanties zoals de SEC, blijft Coinbase sterk toegewijd aan het naleven van de wet, een principe dat het bedrijf als fundamenteel voor zijn bedrijfsstrategie en operaties ziet.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen