crash van de cryptomarkt
Blockchain

Failliet Three Arrows Capital is crediteuren $3,5 miljard schuldig

Three Arrows Capital (3AC) is 3,5 miljard dollar schuldig aan 27 verschillende schuldeisers. Onder deze schuldeisers bevinden zich onder meer Blockchain.com, Voyager Digital en Genesis Global Trading. Van alle partijen is Genesis verreweg de grootste schuldeiser. 3AC is Genesis namelijk 2,36 miljard dollar schuldig.

3AC gedraagt zich als een piramidespel

Dat de leiding van 3AC wanhopig was om er alsnog iets van te maken blijkt wel uit de informatie die nu mondjesmaat naar buiten komt. Volgens Charles McGarraugh, de Chief Strategy Officer van Blockchain.com, probeerde Kyle Davies op 13 juni nog 5.000 Bitcoin te lenen van Genesis om margin calls bij andere partijen te betalen. “Dat soort gedrag karakteriseert een piramidespel, waar eerdere investeerders worden betaald met de inbreng van nieuwe investeerders”, aldus McGarraugh.

“Op dit moment is het onduidelijk hoe het met de assets van het bedrijf zit en of ze bedrijfskapitaal hebben ingezet voor privé-uitgaven”, aldus curator Russell Crumpler. Volgens Crumpler zou het ook niet mogelijk moeten zijn voor de oprichters van een bedrijf om nog toegang tot de assets te hebben als het bedrijf “duidelijk” failliet is. De vrouw en het kind van Su Zhu hebben bijvoorbeeld enkele flinke vastgoedinvesteringen op hun naam staan ter waarde van 48,8 en 28,5 miljoen dollar.

Problemen begonnen met instorten Terra

De problemen van 3AC begonnen met de ineenstorting van het Terra-ecosysteem van Do Kwon. Vanwege alle problemen bij andere partijen zou je bijna alweer vergeten dat het uiteindelijk allemaal bij Do Kwon begonnen is. De crash van de Terra blockchain veroorzaakte een ware kettingreactie van liquidaties, faillissementen en financiële problemen door de hele crypto-wereld.

Uit de faillissementspapieren blijkt dat 3AC onder andere 200 miljoen dollar verloor nadat UST de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor en LUNA helemaal leegstroomde. Uiteindelijk veroorzaakte dat ook enorme koersvallen bij andere crypto’s omdat het vertrouwen bij een groot deel van de markt even weg was. In de maanden na de Terra-crash vond de cryptomarkt ook zijn voorlopige bodem.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen