FileCoin
Altcoin

Filecoin Foundation onderzoekt ruimte voor gedecentraliseerd opslagsysteem

Op 16 januari maakte de Filecoin Foundation bekend dat ze een baanbrekende prestatie hebben geleverd door bestanden van de aarde naar de ruimte en weer terug te sturen met behulp van een speciaal voor ruimtecommunicatie ontworpen InterPlanetary File System (IPFS).

‘InterPlanetary File System’

Dit project, in samenwerking met het gerenommeerde lucht- en ruimtevaartbedrijf Lockheed Martin, markeert het hoogtepunt van bijna drie jaar gezamenlijke inspanningen. Volgens Belcher, een prominent figuur in het project, was deze technologie vanaf het begin bedoeld om netwerken over lange afstanden, zoals die in de ruimte, te faciliteren, wat leidde tot de naam “InterPlanetary File System”.

Belcher benadrukte dat gedecentraliseerde systemen efficiënter zijn voor ruimtecommunicatie dan de traditionele, gecentraliseerde systemen. Hij legde uit dat bij communicatie vanaf de maan of Mars naar de aarde aanzienlijke vertragingen optreden, een probleem dat gecentraliseerde systemen niet kunnen oplossen. De oplossing, zo stelt Belcher, ligt in een gedecentraliseerd systeem dat gebruikmaakt van een inhoudidentificatiesysteem, waardoor bestanden vanaf de dichtstbijzijnde satelliet toegankelijk zijn. Dit betekent dat wanneer iemand zich in de nabijheid van een satelliet bevindt, het systeem automatisch het dichtstbijzijnde bestand ophaalt, waardoor de communicatie efficiënter wordt.

Verifieerbaarheid van gegevens is ander voordeel

Een ander voordeel van de IPFS is volgens Belcher de verifieerbaarheid van gegevens. Het systeem gebruikt cryptografische verificatie om ervoor te zorgen dat de gegevens niet zijn gewijzigd, wat vooral nuttig is bij het verifiëren van de authenticiteit van satellietbeelden. Elke wijziging in de gegevens zou resulteren in een verandering van de inhouds-ID, wat een directe indicatie is van manipulatie.

Belcher wees ook op de voordelen van gedecentraliseerde architectuur in de context van uitdagingen zoals straling en ruimteschroot. Hij legde uit dat het opslaan van bestanden in de ruimte riskant kan zijn vanwege deze factoren, maar dat een gedecentraliseerd systeem dit probleem omzeilt doordat bestanden vanaf meerdere locaties kunnen worden opgehaald. Dit verhoogt de betrouwbaarheid aanzienlijk, aangezien de beschadiging van één bestand geen impact heeft op het gehele netwerk.

Altcoin nieuws

Groot insider-verkoopschandaal bij Solana-rivaal Sui
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Meer nieuws

Meest gelezen

AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk