FSB
Regulatie

Financial Stability Board komt met wereldwijde standaarden voor crypto-wetgeving

De implosie van FTX heeft de Financial Stability Board (FSB), de financiële waakhond van de wereld, wakker gemaakt. Volgens de FSB maakt het omvallen van de beurs duidelijk dat er een dringende behoefte is aan duidelijke wereldwijde regelgeving. De Financial Times weet te melden dat de waakhond volgend jaar al komt met een plan om crypto te reguleren.

Het is tijd voor actie

Volgens Dietrich Domanski, de vertrekkend secretaris-generaal van de FSB, laten de recente gebeurtenissen zien dat er een dringende behoefte aan strenge regels is. “Veel marktparticipanten zeggen dat de autoriteiten tegen innovatie zijn. Ik zou zeggen dat de autoriteiten tot dusver behoorlijk meewerkten aan de innovatie”, aldus Domanski. Verder geeft de secretaris-generaal aan dat crypto-projecten voortaan aan dezelfde standaarden als banken moeten voldoen als zij vergelijkbare diensten aanbieden.

De echte crypto-puristen zitten hier waarschijnlijk niet op te wachten, maar uiteindelijk is dit de enige manier om voor het grote publiek een veilige situatie te creëren. Iedereen dacht lange tijd dat FTX een veilige plek voor hun spaarvermogen was en dat bleek ook niet het geval. Laat staan alle andere schimmige partijen waar je op dit moment nog terecht kunt met je crypto. Het zou goed zijn als er een einde komt aan die oplichterij, in ieder geval zoveel als mogelijk.

FTX en Terra voorkomen

Als het aan Domanski ligt, dan zal nieuwe wetgeving op het gebied van crypto voorkomen dat partijen als FTX en Terra überhaupt zo groot kunnen worden. De komende maanden wil de FSB een tijdsplan opzetten voor wereldwijde wetgevers om hun nieuwe regels te implementeren. Het lijkt dan ook niet lang meer te duren voordat we een wereldwijd regelgevend kader voor crypto krijgen.

Sam Bankman-Fried is nu in ieder geval onderweg naar de Verenigde Staten voor zijn uitlevering. Daar wacht hem waarschijnlijk een lange gevangenisstraf. Laten we verder hopen dat er snel duidelijke regels komen, zodat het grote publiek ook wat meer bescherming geniet. Dat of iedereen moet leren om zijn eigen Bitcoin in beheer te nemen, maar dat bewijst zich ook als een lastige opgave.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen