bitcoin lightning
Bitcoin

Fondsbeheerder Stone Ridge lanceert Bitcoin Lightning Network startup accelerator

De fondsbeheerder Stone Ridge, het moederbedrijf van Bitcoin-bedrijf NYDIG, lanceert de eerste startup accelerator die zich focust op het Bitcoin Lightning Network en het Taro protocol. Het Taro protocol is een project dat leeft op het Lightning Network, waarmee je stablecoins en andere tokens kunt uitgeven op Bitcoin.

Programma van 8 weken

De accelerator bestaat uit een programma van 8 weken, waarin de beste oprichters en startup-teams van over de hele wereld naar New York worden gevlogen, waarbij zowel de accommodatie als de vlucht betaald worden. De teams die zich aanmelden en worden aangenomen, ontvangen per definitie een investering van 250.000 dollar. Uiteindelijk wordt er één team uitgekozen door een panel van juryleden dat nog eens 500.000 dollar aan kapitaal meekrijgt tijdens de demonstratiedag aan het einde van ieder programma.

Het programma zal vier keer per jaar draaien en voor de eerste zijn de aanmeldingen nu open. De eerste editie van het programma zal plaatsvinden in april 2023. Kelly Brewster, de CEO van het nieuwe In Wolf’s Clothing (Wolf), zoals het programma zal heten, noemt onder andere één-op-één begeleiding en toegang tot een breed pallet aan specialisten als één van de voordelen voor het programma.

Lightning Network blijft groeien

Het Lightning Network is de tweede laag op Bitcoin, die ervoor moet zorgen dat het netwerk uiteindelijk kan opschalen naar miljarden gebruikers. Wat dat betreft is het fantastisch dat een fonds als Stone Ridge zoveel kapitaal vrijmaakt om Lightning-startups te begeleiden bij hun weg naar de top. Het Lightning Network zelf doet het overigens al meer dan behoorlijk, want de capaciteit op het netwerk blijft toenemen.

Vrij recent nog is de capaciteit, het aantal Bitcoin in het netwerk, voor het eerst over de 5.000 gesprongen. De grens van 4.000 Bitcoin werd pas in juni gepasseerd. Zelfs in de bearmarkt groeit het Lightning Network dus als kool. Uiteindelijk is dat ook wat nodig is om van Bitcoin een succes te maken, dus dan zijn dit soort berichten natuurlijk fantastisch nieuws.  

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen