FTX Exchange
Exchange, Regulatie

FTX bereidt zich voor om miljarden te verzilveren in rechtszaken en gerealiseerde claims

De in problemen verkerende cryptocurrency-exchange FTX, die failliet is verklaard, is volgens The Wall Street Journal van plan miljarden dollars terug te winnen door middel van rechtszaken en juridische claims. Momenteel is FTX verwikkeld in meer dan een dozijn rechtszaken.

Miljarden terugvordering uit lopende rechtszaken

FTX, betrokken bij een fraudezaak van $8 miljard, heeft een groot deel van zijn activa verloren. De beurs is echter van plan om geld terug te vorderen door claims in te dienen in de rechtszaak. Als de juridische strijd in het voordeel uitvalt van FTX, die zwaar beladen is met schulden, zou dit kunnen leiden tot het terugvorderen van miljarden dollars.

Meer rechtszaken gepland voor 2024

Naast de huidige rechtszaken, plant FTX volgens een rapport van WSJ in 2024 meer juridische stappen te ondernemen. Analisten, waaronder Alan R. Rosenberg van Markowitz Ringel Trusty & Hartog, verwachten dat deze juridische strijd langer zal duren dan eerdere crypto-faillissementen, zoals die van Celsius en BlockFi.

FTX in juridische strijd met schuldeisers

FTX doorloopt meerdere claims en ontwijkingsmaatregelen in een poging om geld terug te vorderen dat is uitbetaald in de weken en maanden voor het insolvent werd. FTX heeft al geschillen met schuldeisers zoals Genesis en internationale schuldeisers opgelost, waarbij Genesis ermee instemde $175 miljoen aan FTX te betalen.

$8 Miljard debacle en de impact op de markt

De CEO van FTX werd na een maand van juridische strijd veroordeeld wegens fraude. Deze rechtszaak volgde een jaar na het faillissement van FTX, wat leidde tot een snelle ineenstorting van het bedrijf en een impact van ongeveer $26 miljard op de financiële markten en persoonlijk fortuin, aldus Reuters.

Als de huidige en toekomstige rechtszaken in het voordeel van FTX uitvallen, zou dit niet alleen miljarden kunnen herstellen, maar ook leiden tot een mogelijke herstructurering en succes van FTX, evenals een verbetering van het beleggerssentiment en een toename in risicobereidheid onder gebruikers.

Regulatie nieuws

Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk