FTX
Exchange

FTX blijft personeel doorbetalen ondanks faillissement

Het failliete FTX kondigt bij monde van de nieuwe CEO John Ray III aan dat het de salarisbetalingen aan het overgebleven personeel heeft hervat. Dit betekent overigens niet dat het opeens weer goed gaat met het beursplatform. De kans op een doorstart lijkt minimaal, maar onderdeel van de Chapter 11 procedure in de Verenigde Staten is dat het personeel zijn salaris dienst te ontvangen.

Ook drama voor het personeel

Ook het personeel van de crypto exchange is hard geraakt door de plotselinge problemen. Je moet je voorstellen dat je van de ene op de andere dag te horen krijgt dat je werkgever geen geld meer heeft. Dat levert een boel stress op en dat erkende John Ray III ook in de persverklaring. Nu ontvangen zij in ieder geval drie weken aan salarisbetalingen.

John Ray III is een faillissement-expert die voor nu de positie van CEO overneemt om de boel in goede banen te leiden. Eerder gaf John Ray III aan dat de financiële gezondheid van FTX de meest dramatische is die hij in zijn lange carrière heeft gezien. Dat belooft op zichzelf al weinig goeds voor een mogelijke doorstart van de crypto exchange.

De voormalig CEO Sam Bankman-Fried en verschillende voormalig bestuurders van het beursplatform zoals Gary Wang, Nishad Singh en Caroline Ellison krijgen op dit moment uiteraard niets. Zij zijn allemaal opgestapt en maken logischerwijs geen aanspraak meer op doorbetalingen. Zij zijn uiteindelijk ook degenen die verantwoordelijk zijn voor de problemen.

Krijgen gebruikers nog iets terug?

Als er uiteindelijk nog iets overblijft voor de gebruikers, dan is het nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat zij die fondsen terugkrijgen. We hebben in 2014 bijvoorbeeld het omvallen van Mt. Gox gehad. Dit was destijds de grootste Bitcoin beurs ter wereld. De fondsen van de voormalig gebruikers van Mt. Gox zijn echter nog steeds niet teruggegeven. Overigens komt daar binnenkort verandering in, maar dan zijn we nog steeds 8 tot 9 jaar verder.

Stephen Eeral, een Australische advocaat, zei even geleden ook al dat het jaren, zo niet tientallen jaren kan duren voordat de klanten van FTX iets terugkrijgen. De 50 grootste crediteuren alleen al moeten nog 3,1 miljard dollar krijgen van het gevallen beursplatform. Dit blijkt uit de documenten die horen bij de Chapter 11 procedure die FTX momenteel doorloopt.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen