sam-bankman-fried
Exchange

FTX vraagt faillissement aan Bankman-Fried stopt als CEO

Na een dramatische week heeft crypto beurs FTX een ‘Chapter 11’ faillissement aangevraagd. Ook heeft de CEO, Sam Bankman-Fried ontslag genomen.

In een persbericht dat op Twitter werd gedeeld, kondigde de crypto beurs aan dat het een Chapter 11 faillissement had aangevraagd. “Dit om een ordelijk proces te starten om activa te beoordelen en te gelde te maken ten behoeve van alle wereldwijde belanghebbenden.”

Ook Alameda Research, de Amerikaanse dochteronderneming FTX.US en ongeveer 130 gelieerde entiteiten zullen ook faillissement aanvragen. Ledger X LLC, FTX Digital Markets Ltd., FTX Australia Pty Ltd. en FTX Express Pay Ltd. zijn niet opgenomen in de aanvraag.

Het bedrijf kondigde dus ook aan dat de CEO en oprichter van het bedrijf, Sam Bankman-Fried, zijn functie neerlegt. John J. Ray III is benoemd tot CEO en zal tijdens de procedure samenwerken met andere “onafhankelijke professionals”.

“De FTX Group heeft waardevolle activa die alleen effectief kunnen worden beheerd in een georganiseerd, gezamenlijk proces”, zei Ray, eraan toevoegend dat hij en zijn team de procedure voor alle partijen die getroffen zijn door de ineenstorting van FTX met “zorgvuldigheid” zouden leiden.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen