Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De machtigste landen ter wereld zijn wakker geschud door de enorme ineenstorting van het Terra netwerk. De dramatische ontkoppeling van TerraUSD heeft stablecoins weer in het vizier gebracht van wereldwijde toezichthouders.
Leden van de G7 dringen er bij regelgevers op aan om snel te handelen en regelgeving op te stellen. Dit moet op korte termijn gebeuren, het liefst vóór de volgende bijeenkomst van de G7.
De G7 is samengesteld uit de zeven grootste geavanceerde economieën ter wereld, namelijk: Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Reuters meldde dat de ministers van Financiën en centrale bankiers van de G7 landen in een brief vragen aan de Financial Stability Board (FSB) om consistente en alomvattende regelgeving te ontwikkelen nog vóór de volgende bijeenkomst van de G7 in Duitsland.
Dat de G7 juist nu aandringt op regelgeving is niet zo gek. De cryptomarkt heeft namelijk een flinke crash achter de rug, die gedeeltelijk werd veroorzaakt doordat de TerraUSD stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.
Toen de prijs van de UST stablecoin onder de 1 dollar zakte, probeerde de Luna Foundation Guard met grote investeringen de koppeling te herstellen. Hiervoor moest de Foundation enorme aantallen BTC tokens verkopen. Dit zorgde voor een neerwaartse druk op de Bitcoin prijs en het verergerde de aanhoudende crypto crash.
De regelgevers van de grootste landen ter wereld hebben dan ook duidelijk de Terra crash in hun achterhoofd. Tijdens een hoorzitting van het congres vorige week wees de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen op de ineenstorting van Terra als een voorbeeld van hoe stablecoins een risico voor het financiële systeem kunnen vormen, hoewel ze later verduidelijkte dat het systeem momenteel niet in gevaar is.
De SEC overweegt het lanceren van altcoin ETF’s eenvoudiger en sneller te maken voor aanvragers. Dit is een belangrijke stap voor de industrie.
De Financial Action Task Force (FATF) gaat het komende jaar oorlog voeren tegen stablecoins en decentralized finance (DeFi).
Trump tekent zijn omstreden Big Beautiful Bill. Economen vrezen inflatie, critici spreken van herverdeling van arm naar rijk.
Cardano profiteert volop van Bitcoin’s koersrecord en de bredere crypto-stijging. De koers maakt een comeback – waar gaat dit heen?
Steeds meer bedrijven adopteren Bitcoin als alternatief voor kasgeld. Volgens Anthony Scaramucci gaat dat verdwijnen. Waarom is hij pessimistisch?
Beursexpert Tom Lee verwacht veel van de S&P 500 dit jaar, en dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de Bitcoin koers.