Nieuws, Stablecoin

G7: Stablecoins zijn een gevaar voor het financiële systeem

De G7 heeft een rapport opgesteld waarin staat dat global stablecoins een bedreiging vormen voor het wereldwijde financiële systeem.


De risico’s van stablecoins

De BBC schrijft dat er op 13 oktober een conceptrapport van de G7 naar buiten is gebracht. In dit rapport wordt er in gegaan op de risico’s van digitale valuta’s. In het rapport werd ook geschreven dat, zelfs als verschillende landen de regelgevingskwesties aanpakken, het mogelijk geen goedkeuring krijgt van regelgevers. Het volgende wordt geschreven:

“De G7 is van mening dat geen stablecoin-project in werking mag treden totdat de juridische, regelgevende en toezichtuitdagingen en -risico’s adequaat zijn aangepakt. Het aanpakken van dergelijke risico’s is niet noodzakelijk een garantie voor wettelijke goedkeuring voor een stablecoin-arrangement.”

Hiernaast schrijft de G7 dat wereldwijde stablecoins de financiële stabiliteit kunnen bedreigen als gebruikers het vertrouwen in de munt verliezen. Het echte rapport zal naar verluidt deze week worden gepresenteerd.


Nog meer problemen voor Libra?

De BBC geeft aan dat, hoewel het G7 rapport niet afzonderlijk ingaat op het Libra project, het wel nog meer problemen zou kunnen opleveren voor de stablecoin van Facebook.

Libra heeft de afgelopen tijd veel slecht nieuws gehad. Onlangs heeft Libra veel grote partners het project zien verlaten. Op 4 oktober trok PayPal zich terug en vlak daarna verlieten ook Visa, Mastercard, Stripe en eBay het project.

Tot slot is Facebook ook nog eens verwikkeld geraakt in een rechtszaak. Het bedrijf ‘Finco Services’ heeft het bedrijf aangeklaagd voor het stelen van hun logo. Het calibra logo lijkt namelijk exact op het logo van het bedrijf.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)