Bitcoin crash
Bitcoin

Gaat de Bitcoin koers crashen naar $10.000?

De hele cryptomarkt kleurt donkerrood door de insolventieaankondiging van FTX. De Bitcoin koers is vandaag zelfs tot onder het belangrijke ondersteuningsniveau van 18 duizend dollar gezakt. Is een BTC prijscrash naar $10.000 aannemelijk nu dit belangrijke niveau is doorbroken? In dit artikel onderzoeken we de mogelijkheid vanuit een technisch oogpunt.

Bitcoin koers crasht onder cruciaal ondersteuningsniveau

In de week voor de val van FTX zag alles er vrij goed uit voor de grootste digitale valuta ter wereld. De Bitcoin prijs zette een solide opwaartse trend neer en de koers steeg weer tot boven de 20 duizend dollar. Echter, na de val van crypto beurs FTX begon de hele cryptomarkt aan een vrijeval. Zo daalde de BTC koers in een minder dan een dag tijd van 20.600 dollar naar een dieptepunt van 17.200 dollar. Dat is een koersval van 16,5 procent in slechts 24 uur tijd.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de 17.500 dollar, wat nog altijd ver onder het 18 duizend dollar niveau is.

BTC koers crasht
BTC koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Kan de Bitcoin koers tot $10.000 zakken?

Om te voorspellen of de Bitcoin koers daadwerkelijk tot het 10 duizend dollar niveau kan zakken moeten we zowel de technische als de fundamentele factoren bekijken. Er zijn momenteel twee belangrijke factoren die de Bitcoin prijs beïnvloeden, namelijk:

  1. Een fundamentele factor met betrekking tot de crash van FTX en de mogelijke overname van Binance.
  2. Een technische factor, waarbij de belangrijke ondersteuningsprijs van 18 duizend dollar werd verbroken.

Zolang er geen goed nieuws komt vanuit Binance en FTX, zijn beide factoren bearish. Dit betekent dat de kans erg groot is dat de huidige koersval aan zal houden. Het beste scenario zou op dit moment zijn dat de BTC koers weet te herstellen tot net boven het 18 duizend dollar niveau, maar of dat mogelijk is, is nog maar de vraag.

Als de huidige negatieve gebeurtenissen in de cryptomarkt problemen blijven veroorzaken is de kans aannemelijk dat de koers tot richting de 15 duizend dollar en misschien zelfs tot het 10 duizend dollar niveau daalt. Iets wat veel mensen een tijd lang onmogelijk achtten lijkt nu toch echt waarheid te kunnen gaan worden.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen