Bitcoin

Het Twitter account van de premier van India is gehackt en werd gebruikt voor Bitcoin scam

Het officiële Twitter-account van de Indiase premier, Narendra Modi, werd eerder vandaag gehackt. Het account werd vervolgens gebruikt om misleidende informatie te delen over de mainstream adoptie van Bitcoin. Er werd ook gezegd dat er 500 Bitcoin weggegeven zouden worden aan Indiase burgers.


Hackers claimen Bitcoin als wettig betaalmiddel

Op 10 december zei president Modi in een virtuele top dat technologieën zoals cryptocurrencies moeten worden gebruikt om de democratie te versterken en niet te ondermijnen. De top werd georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden en Modi zei het volgende:

Door samen te werken kunnen democratieën tegemoetkomen aan de aspiraties van onze burgers. Zo kunnen we ook de democratische geest van de mensheid vieren.

Toch is er nog altijd geen conclusie over het regeringsstandpunt over crypto. Ook de ‘Lok Sabha Winter Session’, wat een parlementaire meetup is, met als doelde legaliteit van cryptocurrencies in de regio te bespreken bracht geen duidelijkheid.

Het was dan ook redelijk verdacht dat er plotseling een crypto-gerelateerd bericht werd geplaatst door de premier van India. Al direct bleek de tweet nep. Hackers slaagden er in om de controle over het account van de premier met meer dan 73,4 miljoen volgers over te nemen. Tijdens de hack werd de Bitcoin als een wettig betaalmiddel verklaard.


De tweede keer

Hoewel de hack in India rond middernacht plaatsvond, waren er redelijk wat Twitteraars die de tweet geloofden. Zo twitterde iemand:

India heeft Bitcoin officieel aangenomen als wettig betaalmiddel. De overheid heeft officieel 500 Bitcoin gekocht en verdeelt ze onder alle inwoners van het land. De toekomst is vandaag gekomen!

Kort na de hack werd de tweet verwijderd. De hack werd bevestigd door het officiële account van de premier. Dit is trouwens niet de eerste keer dat het account van premier Modi is gehackt. In september vorig jaar gebeurde dit namelijk ook al. De hackers, die opereerde onder de naam ‘John Wick,’ deelden verschillende tweets waarin ze de volgers van de premier vroegen om “gul te doneren aan PM National Relief Fund for Covid-19.”

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk