Gemini Logo on Smartphone
Exchange

Gemini wil nieuwe motie indienen bij rechtbank tegen DCG

De Digital Currency Group (DCG) heeft afgelopen week een terugbetaling van $630 miljoen niet overgemaakt naar de geplaagde Gemini-exchange. Hierdoor overweegt Gemini om juridische stappen te nemen.

Verlenen van uitstel van betaling

Het lijkt er wel op dat Gemini hulp wil bieden, namelijk door ze uitstel te verlenen. Wanneer een geldschieter uitstel verleent, krijgt de lener de mogelijkheid om tijdelijk de hypotheekbetaling te verlagen of zelfs tijdelijk stop te zetten. De lener dient dan op een later moment de verlaagde of gepauzeerde betalingen alsnog te voldoen.

In de recent bijgewerkte verklaring verklaarde Gemini dat de overweging voor verdraagzaamheid deels afhangt van de bereidheid van DCG om te onderhandelen over een consensuele deal. Als er geen overeenstemming kan worden bereikt tussen de betrokken partijen, is Gemini van plan samen te werken met Genesis Capital, dat eigendom is van DCG, om voorwaarden voor te stellen voor een aangepast reorganisatieplan dat kan worden ingediend zonder de consensuele deelname van DCG.

Problemen na aanvraag chapter 11-faillissement

Op 19 mei diende Genesis eveneens een verzoek in bij de faillissementsrechtbank om de exclusiviteitsperiode te verlengen, zodat zij een dergelijk plan konden voorstellen.

De hele saga rondom de terugbetaling tussen Gemini en DCG begon nadat Genesis op 19 januari het faillissement volgens Chapter 11 aanvroeg. In februari dreigde Cameron Winklevoss, mede-oprichter van Gemini, DCG en CEO Barry Silbert aan te klagen wegens het niet terugbetalen van een lening van zo’n $900 miljoen.

Uit de rechtszaak blijkt dat Genesis meer dan $ 3,5 miljard verschuldigd is aan zijn top 50 schuldeisers, waaronder Gemini, Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance en VanEck’s New Finance Income Fund. Het schikkingsproces van Genesis is vanaf het begin geteisterd door controverse.

Principieel Akkoord eerder bereikt

Genesis en DCG hebben een “principieel akkoord” bereikt met de schuldeisers, en in februari heeft Genesis een volledige schikking ingediend bij de faillissementsrechtbank. Onder de oorspronkelijke schikkingsovereenkomst werd verwacht dat schuldeisers 80% van het geld dat ze als gevolg van het faillissement hadden verloren, zouden ontvangen. Echter, enkele maanden later verhoogden de schuldeisers van Genesis hun eisen, waardoor de oorspronkelijke schikkingsplannen werden verstoord.

Gemini heeft een als slot nieuwe “Gemini Master Claim” opgesteld, die de crypto-exchange vóór 22 mei wou indienen. Het nieuwe masterplan heeft tot doel meer dan $1,1 miljard aan digitale activa terug te vorderen die Genesis niet heeft teruggegeven aan ongeveer 232.000 actieve gebruikers van Gemini Earn-leningen sinds 19 januari 2023.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen