Bitcoin red
Bitcoin

Gigantische koersdaling voor Bitcoin en altcoins op komst?

Het sentiment rondom Bitcoin en Ethereum wordt langzaam weer positief, maar niet iedereen gaat daarin mee. De pseudonieme handelaar Capo vertelt aan zijn ruim 750.000 volgers op Twitter dat hij een daling van Bitcoin naar de koers van 12.000 dollar voorziet en dat hij Ethereum ergens tussen de 500 en 700 dollar ziet eindigen. Wanneer we die dalingen precies kunnen verwachten kan Capo niet vertellen.

Capo blijft bearish

Het is goed om hierbij te vermelden dat Capo al vanaf het omvallen van FTX super bearish was over Bitcoin. Hij ging niet mee in het optimisme en miste zo de volledige rit naar de huidige koers van 30.000 dollar.

Wat dat betreft kan het ook zijn dat hij een beetje vastzit in zijn denken en niet wil toegeven dat hij ernaast zat. Dat is wat veel mensen op dit moment ook onder zijn berichten reageren.

“De analyse is nog niet veranderd. De koers bevindt zich rond een gigantische weerstand en zoals ik eerder al zei, het lijkt op manipulatie. Een groot capitulatie-evenement is nog altijd mogelijk en de targets van 12.000 dollar voor Bitcoin en 500 tot 700 dollar voor Ethereum blijven staan”, zo is Capo standvastig.

Verder ziet hij de meeste altcoins een daling van 60 tot 80 procent doormaken als zijn voorspelling uitkomt. Hij bouwt nu shortposities op voor munten als Binance Coin (BNB), Solana (SOL) en Polygon (MATIC), die recent nog door de SEC als effecten zijn aangemerkt.

Niet optimistisch

Ondanks de ETF-aanvraag van BlackRock en de naderende Bitcoin halving is de analist dus allesbehalve positief over de markt. Ergens valt daar, vanuit het macro-perspectief, ook een argument voor te maken. Centrale banken zijn nog altijd druk met het omlaag krijgen van de inflatie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Verenigd Koninkrijk, waar de consumentenprijsindex afgelopen week onveranderd binnenkwam op 8,7 procent. Daar is de inflatie nog gigantisch ver verwijderd van de doelstelling van 2,0 procent.

Als reactie op die hoge inflatiescore verhoogde de Britse centrale bank de rente met 0,50 procent, terwijl de markt had ingezet op een verhoging van 0,25 procent.

Langzaam maar zeker lijkt een recessie niet meer te vermijden, ook op wereldwijde schaal. Als die recessie er komt, dan kan dat wellicht de tik opleveren voor de koersen waar Capo op wacht. Aan de andere kant zijn er met BlackRock en de halving dus ook wat positieve ontwikkelingen bijgekomen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen