Bitcoin

Glassnode CTO voorspelt dat de Bitcoin prijs 1000% zal stijgen

Rafael Shultze-Kraft van Glassnode heeft verschillende statistieken gedeeld die suggereren dat de Bitcoin in de toekomst meer dan $100.000 waard zal zijn.


Extreem bullish

Rafael Schultze-Kraft, de CTO van Glassnode, heeft een hele reeks Bitcoin marktindicatoren beschreven als extreem bullish. Hij voorspelt zelfs dat de Bitcoin prijs nog zeker met een factor 10 zou kunnen stijgen.

Op 9 december tweette Schulze-Kraft een thread die de basis vormde voor zijn optimistische voorspelling. Hij liet zes van de belangrijkste marktindicatoren op de chain zien die momenteel op hetzelfde niveau zitten als aan het begin van 2017.

Bij elk van de voorspellingen van Schulze-Kraft eindigt de Bitcoin in zes cijfers. Op een voorspelling na suggereren ze allen dat de Bitcoin meer dan $200.000 zal bedragen.

Voor elk van de indicatoren bekeek Schultze-Kraft de winsten die werden behaald toen de statistiek in 2017 van een vergelijkbare positie verhuisde naar een recordhoogte later dat jaar. Vervolgens vermenigvuldigde hij de huidige prijs van de Bitcoin met dezelfde procentuele stijging.

Schultze-Kraft merkte op dat de netto niet-gerealiseerde winst/ verlies van de Bitcoin weer is gestegen tot 78%, tot de all time high van 2017. Als hetzelfde scenario zich afspeelt, schat Kraft dat de prijs van de Bitcoin deze cyclus de $286.000 zou kunnen bereiken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De Bitcoin prijs kan stijgen tot boven de $100.000

De Market Cap tot Thermocap ratio van de Bitcoin berekent de prijspremie van de Bitcoin ten opzichte van de mining uitgaven. Deze ratio bevindt zich momenteel op slechts een kwart van het hoogste punt in 2017. In 2017 steeg de prijs van de Bitcoin met 625%. Op dat moment steeg de statistiek naar zijn hoogste punt ooit. Dit suggereert dat de Bitcoin in de toekomst de $138.000 zou kunnen bereiken.

De MVRV Z-score van de Bitcoin probeert te identificeren wanneer de Bitcoin over / ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn reële waarde. Deze score bevindt zich momenteel op 34% van zijn top van 2017. Met dezelfde sterkte als in 2017, schat Kraft-Schulze dat de Bitcoin $240.000 waard zal zijn.

Kraft-Shulze stelde zelfs dat statistieken die naar ‘hodler-gedrag’ kijken zelfs nog hogere prijsdoelen suggereerden.

De ‘Long-Term Holder MVRV’ statistiek geeft de gemiddelde winst of verlies aan van alle Bitcoin die momenteel in omloop zijn. De Long-Term Holder SOPR geeft aan wat de totale winst en verlies van de Bitcoin is op basis van wanneer elke coin voor het laatst in de chain is verplaatst. Beide statistieken zitten elk op slechts 13 % van hun recordhoogtes. Nu de prijs van de Bitcoin in 2017 1.340% en 1.620% is gestegen met deze statistieken, voorspelt Kraft-Schulze dat de Bitcoin in de toekomst de $274.000 of $328.000 kan bereiken.

Omgekeerd risico wordt gebruikt om het vertrouwen van langetermijnhouders in verhouding tot de prijs van de Bitcoin te beoordelen. Deze statistiek suggereert dat de Bitcoin prijs de $240.000 kan bereiken. De maatstaf zit momenteel op slechts 11% van zijn vroegere hoogste punt ooit.


Eerst een daling voordat de Bitcoin kan stijgen

Kraft-Schulze zei echter dat zijn volgelingen deze cijfers met een korreltje zout moeten nemen.

“Deze Bitcoin cyclusindicatoren zijn nog ver verwijderd van hun waarden die wezen op een Bitcoin top in 2017.”

Het wekelijkse on-chain datarapport van Glassnode op 8 december toonde aan dat de Bitcoin waarschijnlijk zal terugkeren voordat het nieuwe recordhoogtes bereikt. Dit komt omdat investeerders proberen winst te maken die is gemaakt in de aanloop naar de recente hertest van de $20.000.

“Zijwaartse of neerwaartse prijsbewegingen kunnen worden verwacht wanneer ze deze winsten realiseren.”

Ondanks de waarschuwing voor bearish druk van winstnemers op de korte termijn, concludeert het rapport dat de lange termijn vooruitzichten van de Bitcoin bullish zijn.


Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen