Grayscale
Exchange

Goed nieuws? Grayscale Bitcoin Trust korting daalt naar 38 procent

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) maakte gisteren een verrassende ontwikkeling door toen het 12% in prijs steeg. Zoals de gegevens van TradingView laten zien, stond de koers van het GBTC-aandeel vrijdag op $8,65. In de loop van maandag zag GBTC echter onverwachte koopdruk die de prijs naar $9,72 duwde.

Daarentegen stagneerde de spotprijs van Bitcoin gisteren rond het niveau van $17.200. Deze omstandigheid heeft ertoe bijgedragen dat de GBTC-korting aanzienlijk is gedaald. Sinds januari zien we de GBTC iets opleven ten opzichte van de spotmarkt. Op 30 december was de korting nog 49%, gisteren zakte dit naar 38%. Dat lijkt goed nieuws voor Grayscale.

GBTC korting newsbit
Grayscale Bitcoin Trust GBTC-korting – Bron: Ychart

Vreemde timing voor GBTC om te stijgen

De ontwikkeling komt voor velen als een verrassing, aangezien de situatie rond Digital Currency Group (DCG) de afgelopen dagen is blijven intensiveren in plaats van versoepelen.

Opmerkelijk genoeg komt de rally van gisteren juist vlak nadat mede-oprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, stevige kritiek uitte tegen DCG-CEO Barry Silbert. Winklevoss had Silbert zondag een deadline gegeven om de $900 miljoen aan bevroren Gemini Earn-klantgelden van Genesis Trading vrij te geven.

De deadline verstreek gisteren echter. Gemini kan nu, volgens experts, een onvrijwillig Chapter 11-faillissement tegen Genesis indienen om het bedrijf te dwingen uitstaande crediteurenschulden te betalen.

In dat geval zou Genesis insolvent zijn en de schuld overdragen aan DCG, dat zelf liquiditeitsproblemen heeft. Of Winklevoss deze stap zal zetten is op dit moment de vraag. Wel kwam Winklevoss vandaag met een reactie waarin hij het bedrijf heeft gevraagd CEO Barry Silbert te ontslaan.

‘Redeem GBTC’-campagne krijgt momentum

Terwijl Barry Silbert tijdrekt, heeft industrieveteraan David Bailey de “Redeem GBTC-campagne” gelanceerd om aandeelhouders een stem te geven. De groep aandeelhouders wil ervoor zorgen dat de trust wordt beheerd op een manier die de waarde voor alle aandeelhouders maximaliseert.

De campagne heeft drie doelen. Het eerste is een “geloofwaardig” pad naar aflossingen dat de impact op de Bitcoin-markt minimaliseert. Het tweede doel is een verlaging van de beheerkosten en een wijziging in het management. Tot slot is het laatste doel een concurrerend biedproces voor nieuwe sponsors van de trust.

In een van zijn recente tweets onthulde Bailey dat de campagne een enorme impuls krijgt. Hij zei: “We hebben nu gehoord van 2.000 investeerders, die ongeveer 25% van de aandelen vertegenwoordigen. Het is tijd voor verandering.”

Er kan alleen gespeculeerd worden over wat gisteren de piek in de GBTC-prijs veroorzaakte. Een mogelijke reden kan zijn dat speculatieve handelaars gewoonweg profiteren van de enorme korting.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen