Golden State Warriors NBA
Regulatie

Golden State Warriors aangeklaagd door de instorting van FTX

De regerende kampioenen van de National Basketball Association (NBA), de Golden State Warriors, worden aangeklaagd voor het promoten van de crypto-exchange FTX. De inmiddels failliete crypto-exchange zou op frauduleuze manier gepromoot zijn, aldus de aanklagers.

Rechtszaak is gestart

De class action-rechtszaak is door een Canadees staatsburger, Elliott Lam, ingediend bij de federale rechtbank van San Fransisco. Hij zou dit gedaan hebben namens ‘duizenden, dan niet miljoenen’ mensen buiten de VS die op het platform van FTX handelde.

Onder andere de FTX-oprichter am Bankman-Fried en Caroline Ellison, die het handelsbedrijf Alameda Research van Bankman-Fried leidde, worden als schuldige aangewezen. De Warriors hadden afgelopen december FTX uitgeroepen tot hun officiële cryptocurrency-platform. Afgelopen december hadden de Warriors FTX uitgeroepen tot hun officiële cryptocurrency-platform. Dit was één van de eerste deals ‘van zijn soort’ in de sportindustrie.

Volgens Lam zouden de beklaagden ten onrechte beweerd hebben dat FTX een “levensvatbare en veilige manier was om in crypto te investeren”. Hiermee zouden ze proberen om mensen te misleiden om daar te gaan investeren.

De rechtszaak eist schadevergoeding onder de consumentenwetgeving van Californië voor klanten buiten de Verenigde Staten met FTX-opbrengstdragende rekeningen. Lam zei dat hij $750.000 op zijn rekening verloor.

Warriors ook gedaagde

De Warriors zijn ook gedaagde in een nieuwe rechtszaak van 16 november in Miami door in de VS gevestigde FTX-klanten. Zij eisen een schadevergoeding van diverse beroemdheden zoals Warriors-guard Stephen Curry, quarterback Tom Brady, komiek Larry David en tennisser Naomi Osaka. Volgens gepubliceerde rapporten hebben de Warriors promoties die betrekking hebben tot FTX inmiddels al onderbroken.

Een ander NBA-team, de Miami Heat, zei op 11 november dat het de naam FTX uit zijn arena zou schrappen en een nieuwe naamsponsor zou zoeken. Het team van de Warriors heeft laten weten dat ze geen lopende juridische zaken bespreekt. Hiermee willen ze op dit moment niet verder ingaan op de rechtszaak. Het is nog even afwachten wat de uitspraak zal zijn.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen