Google Logo
Blockchain

Google Play pusht voor Blockchain-ondersteuning

De acceptatie van blockchain versnelt, ondanks aanhoudende regelgevingsproblemen. Onlangs kondigde Google Play aan dat het ondersteuning biedt voor apps op basis van blockchain. Dit heeft crypto-enthousiastelingen doen afvragen of Apple zal proberen de achterstand in te halen.

Google Play betreedt de wereld van blockchain

Op woensdag 12 juli maakte Google Play bekend dat het plannen heeft om nieuwe ervaringen op basis van blockchain mogelijk te maken. Joseph Mills, Group Product Manager bij Google Play, verklaarde dat het platform zijn beleid aanpast om tokenized assets, waaronder NFT’s, te integreren.

“We zijn verheugd om te zien hoe creatieve in-app-ervaringen tot bloei komen en ontwikkelaars helpen hun bedrijf uit te breiden,” zei Mills. Deze stap stelt ontwikkelaars in staat om traditionele games opnieuw uit te vinden met gebruikers-eigenaarschap van content. Bovendien kunnen ze geld verdienen door deze assets te verkopen.

De bijgewerkte beleidsrichtlijnen leggen ook de nadruk op gebruikersbescherming, waarbij apps transparant moeten zijn over tokenized digitale activa. Als een app bijvoorbeeld tokenized digitale activa verkoopt of gebruikers in staat stelt om deze te verdienen, moeten ontwikkelaars dit aangeven.

Desondanks handhaaft Google een strikte benadering met betrekking tot gokken met waardevolle assets. De nieuwe richtlijnen stellen dat apps die niet voldoen aan de gokvereisten, geen geld kunnen accepteren voor kansspelen, inclusief NFT’s. Dit omvat ook het aanbieden van op blockchain gebaseerde loot boxes.

Google omarmt blockchain, terwijl Apple kritiek ontvangt

In tegenstelling tot Google heeft Apple geen inspanningen geleverd om blockchain-ontwikkelaars tegemoet te komen. Sommige critici beweren zelfs dat Apple blockchain-innovatie onderdrukt.

In oktober 2022 heeft Apple de App Store Review Guidelines bijgewerkt, die apps begeleiden die cryptocurrency en non-fungible tokens (NFT’s) aanbieden. De regels verduidelijkten dat cryptocurrencies niet kunnen worden gebruikt als alternatieve betaalmethode binnen apps.

Apps kunnen in-app-aankopen gebruiken om diensten te verkopen die verband houden met NFT’s, zoals het maken, noteren en overdragen ervan. Echter, NFT-eigendom kon geen functies of functionaliteit ontgrendelen binnen de app. Bovendien mogen apps geen knoppen of links bevatten die klanten naar andere aankoopmechanismen dan in-app-aankopen leiden. Hierdoor werden NFT-platforms effectief geblokkeerd in de App Store.

De aanpak van Apple heeft kritiek ontvangen van bepaalde delen van de blockchain-gemeenschap. Het bedrijf kreeg te maken met tegenstand vanwege het blokkeren van verschillende op blockchain gebaseerde apps en vanwege de hoge kosten. Apple beweert echter dat zijn beleid gebruikers beschermt en dat de kosten in overeenstemming zijn met de industriestandaarden.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen