Google
Regulatie

Google verandert crypto-advertentiebeleid in aanloop naar verwachte Bitcoin ETF Lancering

Google heeft een belangrijke wijziging in zijn advertentiebeleid aangekondigd, specifiek gericht op de cryptovalutamarkt. Vanaf 29 januari staat het techbedrijf gecertificeerde adverteerders toe om “Cryptocurrency Coin Trusts” te promoten, mits zij zich richten op de Amerikaanse markt en voldoen aan specifieke criteria van Google.

Deze trusts zijn in wezen financiële producten die beleggers in staat stellen om te handelen in aandelen die gelinkt zijn aan grote pools van digitale valuta. Heeft dit iets te maken met de aankomende goedkeuring van een Bitcoin ETF in Amerika?

Google’s nieuwe richtlijnen voor Crypto-advertenties

Google heeft onlangs bekendgemaakt dat bepaalde crypto-gerelateerde financiële producten, bekend als ‘Cryptocurrency Coin Trusts’, onder strikte voorwaarden toegang krijgen tot hun advertentieplatform in de Verenigde Staten. Deze toelating hangt af van twee kritieke factoren: ten eerste moeten de trusts het certificeringsproces van Google succesvol afronden, en ten tweede is het vereist dat ze zich vrijwillig registreren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) door Formulier 10-12g in te dienen.

Deze beleidswijziging is van toepassing op alle Google-accounts wereldwijd. Het bedrijf benadrukt dat adverteerders zich moeten houden aan de geldende lokale wetgeving van de markten waarin ze hun producten aanbieden. In plaats van directe accountopschorting bij overtredingen, kiest Google voor een meer gematigde aanpak waarbij eerst een waarschuwing wordt gegeven.

Google blijft zijn crypto-advertentiebeleid regelmatig herzien en updaten. Recentelijk heeft het toestemming verleend voor het adverteren van NFT-games en hardware wallets. Echter, de promotie van bepaalde risicovollere en ongereguleerde crypto-producten, zoals dApps, ICO’s en DeFi-handelsprotocollen, blijft buiten de grenzen van het toelaatbare.

Anticipatie op goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s

Google’s recent aangepaste advertentiebeleid, gericht op het toestaan van reclame voor cryptocurrency-gerelateerde financiële producten zoals ETF’s (Exchange-Traded Funds) en ETN’s (Exchange-Traded Notes), komt op een cruciaal moment in de Amerikaanse financiële markt. Dit beleid weerspiegelt de groeiende verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spoedig spot Bitcoin ETF’s zal goedkeuren, waarmee een nieuwe fase in de acceptatie van cryptocurrencies wordt ingeluid.

In deze context heeft Google al toestemming verleend voor het adverteren van cryptocurrency ETF’s en ETN’s in de Verenigde Staten, mits deze voldoen aan de relevante lokale wetgeving. Dit besluit van Google loopt parallel met de aanstaande beoordeling door de SEC van verschillende aanvragen voor spot bitcoin ETF’s, een proces dat op een kritiek punt staat met naderende deadlines. Belangrijk in deze reeks overwegingen is de herziening door de SEC van Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) voor mogelijke conversie naar een spot bitcoin ETF.

Bloomberg-analist James Seyffart wijst op een specifiek tijdsvenster – tussen 5 en 10 januari – waarbinnen de goedkeuring van deze spot Bitcoin ETF’s zou kunnen plaatsvinden. Dit alles wijst op een groeiende integratie van cryptocurrency binnen de traditionele financiële markten en onderstreept de dynamische aard van het regelgevingskader in de Verenigde Staten met betrekking tot digitale valuta’s.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen