Regulatie

Gouverneur Kentucky tekent wet belasting voor crypto-mining

De gouverneur van Kentucky, een staat in de Verenigde Staten (VS) met bijna 4.5 miljoen inwoners, heeft een nieuw wetsvoorstel ondertekend die gericht zijn op het maken van milieubewuste prikkels voor de cryptocurrency-mining industrie.


Twee wetsvoorstellen officieel goedgekeurd

In totaal zijn er twee wetsvoorstellen goedgekeurd, waarvan één gefocust is op het bieden van prikkels voor het gebruik van schone energie, terwijl de andere de focus legt op belastingvoordelen voor mining-activiteiten. Dit zou een grote positieve impact kunnen hebben op de voetafdruk van crypto-mining in de staat van Kentucky.

Beide voorstellen zijn afgelopen donderdag, 25 maart 2021, officieel ondertekend en zullen op 1 juli 2021 in werking gaan.


Aantrekken nieuwe crypto-miners

Met deze stap probeert de Amerikaanse staat naar verluidt nieuwe crypto-miners aan te trekken. Ook zouden de veranderingen positief kunnen zijn voor bedrijven die de energie-intensieve processen van het valideren van crypto-netwerken op zich nemen.

Dit is een onderdeel van de gehele crypto campagne van de staat Kentucky. Eerder gaven de wetgevers uit deze Amerikaanse staat al voor honderden miljoenen dollars aan belastingvoordelen voor technologiebedrijven en datacenterexploitanten die zich onder andere met de blockchain-technologie bezig hielden. Dat de miners van cryptocurrencies nu een fiscaal voordeel krijgen, past dan ook in het bredere proces van de staat. Deze energie wil de staat zo groen mogelijk opwekken, waardoor het crypto-miners beloond als ze energie gebruiken dat afkomstig is van schone en hernieuwbare bronnen.

Het is niet geheel onverwacht dat Kentucky nu met deze voordelen komt. Onlangs is namelijk bekend geworden dat diverse beursgenoteerde mining-bedrijven hun activiteiten in de VS aan het opschalen zijn. Tevens lijken steeds meer instituten ook de investeren in deze bedrijven, waardoor de toekomst voor crypto-mining rooskleurig lijkt. Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel bedrijven precies naar Kentucky zullen verhuizen door de aangekondigde veranderingen.