Bitcoin

Grayscale kocht 12.319 Bitcoin in 24 uur tijd

Grayscale Bitcoin Trust heeft in 24 uur tijd 12.319 Bitcoin gekocht. Dit brengt het totale crypto-activa onder beheer boven de $15 miljard.


Grote investering in Bitcoin

Volgens de gegevens die zijn verzameld door het crypto-analysebedrijf Bybt.com, heeft Grayscale bijna 589.000 Bitcoin en 2,94 miljoen Ethereum tokens. De recente accumulatie komt nadat het bedrijf eerder nog tijdelijk stopte met het accepteren van nieuwe investeerders in zijn zes fondsen.

De grootste crypto-vermogensbeheerder ter wereld meldde het bedrijf eerder deze maand een groeiende interesse in Ethereum.

De recente prijsstijging van Bitcoin heeft de waarde van de BTC-activa van Grayscale onder beheer enorm verhoogd. De totale waarde van de Bitcoin-activa van het bedrijf bedraagt nu ongeveer $17 miljard. Alle Ethereum is samen $2,5 miljard waard.

Naast Bitcoin en Ethereum heeft het bedrijf zijn belangen uitgebreid met de opname van andere crypto-activa zoals Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum Classic en XRP. Litecoin is het op twee na grootste bezit van Grayscale met meer dan 1,04 miljoen LTC.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De prijs van Bitcoin

De Bitcoin prijs is tijdens de kerstdagen flink gestegen. Op kerstavond lag de prijs nog rond de $23.500. Sindsdien is de prijs omhoog geschoten en heeft het de $28.000 doorbroken.  

De prijsstijging wordt grotendeels veroorzaakt door institutionele beleggers. Deze beleggers beschouwen BTC steeds vaker als een afdekking tegen inflatie. Aan de andere kant verhandelt de US Dollar Index momenteel rond het laagste niveau sinds maart 2018.

Deze verzwakte dollar speelt dus een belangrijke rol bij de institutionele acceptatie van de Bitcoin. Grote Wall Street-bedrijven voegden digitale activa aan hun beleggingsportefeuille toe om zich in te dekken tegen waardevermindering van de dollar. Het lijkt erop dat Grayscale van plan is om zijn aandeel in BTC uit te breiden voor het begin van 2021.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen