Concept Web 3
Blockchain

Grootste Spaanse telecommerk duikt in Web3

Waar crypto-adoptie nu wereldwijd vooruit blijft gaan, maakt Spanje grote ontwikkelingen tegenkomen in zijn lokale blockchain-ruimte. Zijn grootste telecomserviceprovider duikt nu dieper in de Web3-technologieën.

Er kan betaald worden met diverse crypto’s

Het gaat om het multinationale telecombedrijf genaamd Telefónica, die in Madrid gevestigd zijn. Zij hebben betalingen met cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) al mogelijk gemaakt.

Het bedrijf integreerde de crypto-betalingsfunctie van de Spaanse crypto-exchange genaamd Bit2Me om crypto te ontvangen in ruil voor hun technische producten.

Extended Reality, Metaverse en NFT

Hiernaast heeft het Spaanse telecombedrijf ook een samenwerking aangekondigd met Qualcomm Technologies om verbeteringen door te voeren in zijn Extended Reality (XR)-ecosysteem en om de Metaverse tot leven te brengen.

Volgens een vertegenwoordiger van Telefónica zijn ze met Qualcomm Technologies gaan samenwerken om zich voor te bereiden op de toekomst en om alvast een infrastructuur op te bouwen. Dit om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, zodat zij op hun beurt hun klanten innovatieve diensten aan kunnen blijven bieden.

Naast de crypto-integratie en de Metaverse, houdt het telecombedrijf zich naar verluidt ook bezig met NFT’s. Zo heeft het bedrijf zijn eigen NFT-marktplaats uitgebracht, met een MetaMask Crypto Wallet-integratie. Ze maken hiermee groten stappen binnen de algehele crypto-wereld.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen