Hackers
Hack

Hackers stelen aanzienlijk minder uit cryptoprojecten in 2023 dan in 2022

In 2023 is de schade door hackers aan cryptoprojecten aanzienlijk verminderd. Volgens recente cijfers van TRM Labs, een organisatie gespecialiseerd in het opsporen van financiële misdaden, is het totale verlies gedaald tot ongeveer 1,7 miljard dollar.

Dit is bijna de helft minder dan in het voorgaande jaar. Deze daling wordt toegeschreven aan verbeterde beveiligingsmaatregelen en een toename van acties door wetshandhavingsinstanties. Dit blijkt uit een bericht vanaf BNN Bloomberg.

Meer grote hacks afgelopen jaar

Ondanks de mogelijkheid van extra hacks in december, lijkt 2023 af te stevenen op een aanzienlijk lagere totaalschade dan in 2022. Vorig jaar werd de cryptowereld opgeschrikt door verschillende grote diefstallen, waaronder een aanval van 600 miljoen dollar op het Ronin Bridge netwerk, gekoppeld aan het populaire spel Axie Infinity.

Ari Redbord, hoofd beleid en overheidszaken bij TRM, benadrukt dat hoewel een enkele grote hack het jaarrecord kan veranderen, de wereldwijde focus op cybercriminaliteit waarschijnlijk een deel van de illegale activiteiten zal verminderen. Dit is van cruciaal belang voor de groei van het overwegend legale cryptosysteem.

Top 10 hacks goed voor bijna 70% van gestolen fondsen

TRM heeft ook ontdekt dat de top 10 hacks van dit jaar verantwoordelijk zijn voor bijna 70% van alle gestolen fondsen. Grote aanvallen op Euler Finance, een gedecentraliseerde leenapp, de Multichain-brug die verschillende blockchains met elkaar verbindt, en de crypto-exchange Poloniex, leverden elk ongeveer 100 miljoen dollar op.

Volgens TRM waren infrastructuuraanvallen, zoals diefstal van privésleutels die hackers toegang geven tot servers of software van een cryptoproject, goed voor bijna 60% van het totaal gestolen bedrag dit jaar. Deze daling van de schade door hackers is als slot een positief teken voor de beveiliging en de toekomst van de cryptosector.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen