Bitcoin

Handelaar die Bitcoin daling naar $6.700 voorspelde verwacht een Bounce

Toen Bitcoin in juni boven $10.000 steeg, verwachtte bijna elke trader dat de cryptomunt verder zou blijven stijgen. Op dat moment leek BTC klaar om zijn vorige record te bereiken. Dit kon mede gebeuren door een samenloop van technische factoren. Een perfecte maar combinatie voor de prijs om omhoog te schieten.

Echter, één analist riep op tot rationaliteit. Deze analist vertelde dat de stijging tot boven de $10.000 dollar een teken was voor een ongezond snelle groei. Hij vertelde zelfs dat Bitcoin klaar leek te zijn om terug te keren naar $6.700 dollar. De analist werd echter uitgelachen omdat hij de voorspelling ‘irrationeel’ en ‘FUD’ noemde.

Op 22 november werd echter bewezen dat de analist, genaamd “Dave the Wave”, gelijk had. Op deze datum daalde de Bitcoin prijs namelijk van $8.000 naar $6.700 dollar. Dit kwam overeen met de voorspellingen die hij meer dan vijf maanden eerder had uitgesproken. Hieraan had hij vastgehouden, ondanks de beruchte stijging van 42 procent eind vorige maand.


Bitcoin kan een Bounce verwachten

Dave merkte in een recente tweet op dat Bitcoin momenteel extreem overbought is. Bitcoin bevindt zich momenteel ook onderaan een channel op middellange termijn waarin het sinds juni eerder dit jaar handelt. Deze samenloop betekent we een koersstijging kunnen verwachten. Volgens de grafiek van Dave gaat het dan om een prijsstijging van de Bitcoin naar de $8000 dollar.

Dave denkt niet dat de Bitcoin prijs verder zal dalen dan $6.600 dollar. Daarnaast vertelt hij dat er een samenloop van bullish ondersteuningsniveaus te vinden is rond de $6500 dollar.

Het driejaarlijkse gemiddelde van de Bitcoin ligt momenteel rond een waarde van $6.000 dollar. Dit is bovendien het punt waarop Bitcoin steun vond in eerdere bull markten. De wekelijkse kanaalindicator is nog steeds groen gekleurd op de grafiek van Bitcoin. Dit betekent dat de langdurige opwaartse trend intact blijft. Ook stuiterde de Bitcoin koers onlangs op het belangrijkste 0,5 Fibonacci retracement niveau.

Dave verwacht dus een prijsstijging naar de $8000 dollar grens. De vraag is nu of de analist weer gelijk gaat hebben, of dat de BTC prijs verder gaat dalen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen