jerome powell, fed
Ripple

Heeft Fed-voorzitter Powell een Verborgen Connectie met Ripple? Ontdek de Onthullende Details!

Twitter is momenteel in de greep van een gerucht over een vermeende connectie tussen Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP-cryptomunt, en de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Hoewel het verband tussen beide partijen op het eerste gezicht vergezocht lijkt, heeft het verhaal genoeg intrige om de moeite van het delen waard te zijn.

Het gerucht begon met het populaire XRP-lid @NFAdotcrypto. Deze gebruiker deelde een videoclip van de halfjaarlijkse getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. Congreslid Wiley Nickel vroeg Powell naar zijn mening over een recent concert van de Grateful Dead, de iconische Amerikaanse rockband die in 1965 werd opgericht.

Powell reageerde dat hij al een halve eeuw een “Grateful Dead-fan” is, waarop Nickel zei: “Ik heb een universele waarheid gevonden, ik hou van mensen die van de Grateful Dead houden.” Hier wordt de link gelegd met Ripple Labs.

Ripple en de Grateful Dead

Chris Larsen, medeoprichter van Ripple Labs, verklaarde in een video uit 2018: “We hebben altijd van de Grateful Dead gehouden.” In dezelfde video vertelt Larsen over de aankoop van het Ripple-domein van een Grateful Dead-superfan die het domein bezat dankzij hun nummer “Ripple”.

Ondanks deze feiten lijkt de connectie tussen Powell’s uitspraken over de Grateful Dead en een mogelijke samenwerking tussen Ripple en de Amerikaanse centrale bank nogal vergezocht. Het is aan iedereen zelf om te beoordelen of deze aanwijzingen voldoende bewijs vormen.

Powell’s visie op crypto

Powell maakte tijdens zijn tweedaagse getuigenis voor het Amerikaanse Congres nog meer opmerkelijke uitspraken over de cryptowereld. Hij zei dat de activaklasse van Bitcoin en crypto “enige blijvende kracht lijkt te hebben” in de Amerikaanse economie.

Verder maakte Powell een belangrijke opmerking over stablecoins. Hij stelde dat de Federal Reserve “betalingen met stablecoins als een vorm van geld ziet”. Hij voegde eraan toe dat “het passend zou zijn om een aanzienlijke federale rol te spelen in wat er in de toekomst met stablecoins gebeurt.”

De komende tijd zal leren of deze subtiele hints naar een connectie tussen de Fed en Ripple meer zijn dan enkel toeval. Wat er ook gebeurt, het belooft in ieder geval een interessante ontwikkeling te worden binnen de cryptowereld.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen