Non Fungible Token (NFT)
NFT

Het NFT-handelsvolume dichtbij de $1 miljard nu de markten meer bullish worden

De cryptomarkten vertonen een bullish trend en deze positieve ontwikkeling heeft een significante impact op de non-fungible token (NFT)-handel. Volgens gegevens van het gedecentraliseerde app-trackingplatform DappRadar bedroeg het handelsvolume van NFT’s bijna $1 miljard in november.

Opwaarts Momentum in NFT-Industrie Houdt Aan

Het recente rapport van DappRadar benadrukte dat de NFT-industrie voor de tweede opeenvolgende maand een opwaarts momentum heeft behouden. Het handelsvolume vertoonde een indrukwekkende stijging van 125% in november, wat wijst op een opmerkelijke verandering in gebruikersgedrag in vergelijking met eerdere periodes van neergang in de NFT-handel.

Op 6 november meldde het analysebedrijf Nansen dat de verkoopvolumes van NFT’s in oktober consistente wekelijkse stijgingen lieten zien. De NFT-omzet steeg gestaag, van $56 miljoen in de week die eindigde op 9 oktober tot $129 miljoen in de week die eindigde op 5 november.

Leidinggevenden in de Web3-sector anticiperen op verdere groei in de komende maanden. Jonathan Perkins, medeoprichter van SuperRare, verklaarde op 14 november aan Cointelegraph dat het ergste van de bearmarkt nu “achter ons ligt” en dat de trends in de sector aan het veranderen zijn.

Naast de toename van het handelsvolume steeg ook de gemiddelde waarde van NFT-transacties aanzienlijk, met 114%, van $126 naar $270 in november.

Het rapport onthulde bovendien een opmerkelijke groei in het aantal dagelijkse unieke actieve portefeuilles (UAW) binnen blockchain-gaming. DappRadar meldt een stijging van 14% in on-chain gaming UAW’s, die nu een marktdominantie van 34% hebben binnen de gedecentraliseerde applicaties (DApps)-industrie. Volgens DappRadar blijft deze sector “een fundamentele pijler” in het gedecentraliseerde ecosysteem.

Ondanks een schijnbaar bearish humeur gedurende het jaar slaagden blockchain-gamingprojecten erin om van begin 2023 tot oktober $2,3 miljard aan investeringen aan te trekken. Een eerdere DappRadar-rapportage onthulde dat alleen al in het derde kwartaal van 2023 blockchain-gamingprojecten $600 miljoen aan investeringen veiligstelden, ondanks de lagere cryptomarktprijzen in vergelijking met eerdere pieken.

NFT nieuws

Line Next haalt $140 miljoen op voor NFT-marktplaats
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
FIFA lanceert exclusieve NFT-collectie in samenwerking met Modex
Meer nieuws

Meest gelezen