Bitcoin

Het nieuwe stimulusplan van de Fed is reclame voor de Bitcoin

De Federal Reserve gaat de komende jaren enorm veel geld bijdrukken. Dat zou volgens analisten de vraag naar de Bitcoin alleen maar verhogen.


Stimuleringspakketten in de VS

De Federal Reserve van de Verenigde Staten is niet van plan om de coronavirus stimuleringspakketten aan banden te leggen, zo maakte het onlangs bekend. De stimuleringspakketten, waarvan wordt gevreesd dat ze de waarde van de Amerikaanse dollar zouden laten dalen, zouden gunstig kunnen zijn voor de Bitcoin.

De Fed kondigde vorige week aan dat het elke maand minstens $80 miljard aan overheidsschuld blijft kopen. Daarnaast willen ze de rente rond nul houden totdat de werkloosheid is gedaald en totdat de inflatie weer gemiddeld 2% bedraagt.

De Fed denkt dat het jaren kan duren voordat dat gebeurt. Zo liet het weten in een projectie die het publiceerde.

De centrale bank van Amerika voorspelde dat zowel de werkloosheid als de inflatie pas in 2023 een pre pandemisch niveau zouden bereiken. Dit suggereert dat de bank verwacht dat het drukken van geld nog een aantal jaren zal aanhouden.

De Fed doet haar best om de Amerikaanse economie onder controle te houden. Daarnaast willen ze devaluatie van de Amerikaanse dollar proberen te voorkome. De Fed is zo trots op de Amerikaanse dollar dat het de dollar de reservevaluta van de wereld noemt. Maar dat is misschien niet genoeg.

De Bitcoin is een gedecentraliseerde valuta die opereert zonder een centrale bank zoals de Fed. Daarmee is het dus onschuldig vanwege zijn volatiliteit, afgezien van de manipulatie van zijn markt door whales).


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De Bitcoin is een hedge tegen inflatie

Denis Vinokourov, hoofd onderzoek bij Bequant, vertelde dat een zwakkere Amerikaanse dollar, in combinatie met veel beleggers die massaal investeren in risicovolle investeringen, gewoonlijk problemen oplevert op de valutamarkten.

Het is wel een goed teken voor Bitcoin, zei Vinokourov. De Bitcoin is een afdekking tegen alle onverwachte dingen, evenals tegen inflatie.

”Mensen uit opkomende markten, waarvan de centrale banken hun valuta hebben geruïneerd, zullen eerder naar de Bitcoin overschakelen.”

Dit gegeven zal waarschijnlijk de interesse van ‘normale mensen’ in de Bitcoin bevorderen.

“Mensen beginnen te beseffen dat de waarde van hun geld afneemt omdat ze er geen geld meer mee verdienen. Ze beginnen ergens anders te zoeken om zowel hun koopkracht als rijkdom te behouden. Het enorme voordeel dat de Bitcoin biedt, plus de mogelijkheid om er rendement op te verdienen, is buitengewoon aantrekkelijk voor een aantal mensen en zal dat in de nabije toekomst blijven. “

Al met al komt het dus neer op een geweldige advertentie voor de Bitcoin, concluderen marktanalisten.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen