Regulatie

Hoe de Russische aanval op Oekraïne invloed heeft op de Crypto markten

De angst voor een nieuwe oorlog doemde de afgelopen weken op onder investeerders over de hele wereld. Gisteren laat in de nacht meldden verschillende media dat Rusland daadwerkelijk een oorlog was gestart.


Negatieve reacties op gebeurtenis

Zowel de traditionele aandelenmarkten als de cryptomarkt reageerden zeer negatief op de aanval van Rusland op Oekraïne. De koersen van bijnna alle aandelen daalden vanwege angst onder beleggers. Zo daalde de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq met meer dan 2%. De AEX en Duitse en Franse aandelenmarkten daalden zelfs met meer dan 4%.

Echter, de cryptomarkt heeft het nog zwaarder te verduren. De Bitcoin en Ethereum prijs daalden de afgelopen 24 uur namelijk met respectievelijk 8% en 11%. Andere grote altcoins in de top tien zijn met ten minste 10% gedaald. Hierdoor is de cryptomarkt in 1 dag tijd meer dan $400 miljard aan waarde verloren.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Meer dan $492 miljoen aan crypto geliquideerd

Handelaren in crypto derivaten, vooral die met long-posities in Bitcoin, werden niet gespaard. Volgens gegevens van Coinglass zijn er de afgelopen 24 uur voor ongeveer $492 miljoen aan crypto posities geliquideerd. De grootste liquidatie vond plaats op BitMEX. In totaal werden er voor meer dan 157 miljoen dollar aan Bitcoin posities geliquideerd, gevolgd door 138 miljoen dollars in Ethereum.

De nieuwe ontwikkeling tussen Rusland en Oekraïne is zeer slecht nnieuws voor de crypto- en wereldmarkt. Geruchten over oorlog wekken angst bij beleggers, wat ongezond is voor elke markt. Daarom zullen crypto valuta’s waarschijnlijk meer klappen krijgen als de crisis tussen Rusland en Oekraïne erger wordt.

Ondertussen zou deze huidige situatie ook de voorkeur kunnen geven aan goud als een veilige haven. Dit is het geval omdat mensen gaan meewegen wat hun kapitaal beter zou kunnen beschermen, mocht de crisis verergeren. Het onderwerp van “beste safe haven” is veel besproken onder voorstanders van goud en Bitcoin. Bitcoin aanhangers wijzen altijd op de prijsverschillen en groei.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk