Bitcoin koers
Bitcoin

Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?

De Bitcoin koers bungelt momenteel op 16.500 dollar aan een zijden draadje. Volgens sommigen is dit het ideale moment om in te kopen en andere verwachten dat Bitcoin nog veel meer te verliezen heeft. Vanaf de all-time high van 69.000 dollar is Bitcoin al ruim 75 procent kwijt, maar de vraag is natuurlijk waar de bodem precies ligt.

Comfortabel aan het kopen

Als je het aan CryptoBullet vraagt, dan is dit een prima moment om Bitcoin bij te kopen. Dit baseert hij op de zogenaamde Cumulative Value Days Destroyed (CVDD). De CVDD telt in principe hoeveel dagen een Bitcoin op hetzelfde adres heeft gestaan, voordat hij naar een nieuwe wallet verhuisd is.

Door de geschiedenis van Bitcoin is de CVDD een sterke steunlijn geweest. Als dat ditmaal niet anders is, dan kan er nu al sprake zijn van een goed koopmoment. Volgens Woobull ligt de CVDD momenteel rond de 15.900 dollar. “Ik voel me comfortabel om op dit niveau Bitcoin in te kopen”, aldus CryptoBullet aan zijn volgers.

Niet iedereen is positief

Overigens is niet iedereen zo optimistisch als CryptoBullet. Als we bijvoorbeeld naar Filbfilb kijken, de mede-oprichter van Decentrader, dan bestaat er volgens hem een kans dat we naar de koers van 6.500 dollar zakken. Dat zou dan wel het slechtst mogelijke scenario zijn. Om die koers te bereiken moeten er volgens Filbfilb meer grote partijen omvallen. Denk bijvoorbeeld aan een Coinbase of Binance.

De kans dat zoiets gebeurt lijkt op dit moment heel klein, maar dat dachten we even geleden ook over FTX. Inmiddels weten we dat het daar lange tijd niet goed zat. Er bestaat ook een kans dat we richting de 14.000 dollar zakken. Daarmee zou de daling ten opzichte van de all-time high op hetzelfde niveau als die van vorige bearmarkten komen.

Het negatieve scenario wordt natuurlijk ondersteund door de macro-economische omstandigheden, die op dit moment nog dramatisch zijn. De inflatie ligt nog altijd hoger dan gehoopt en het lijkt erop dat we voor een langere periode hoge rentes nodig hebben om dat probleem op te lossen. 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen