bitcoin crash
Bitcoin

Hoever Kan de Bitcoin Koers Dalen?

In een verontrustende golf van bearish sentiment is Bitcoin gezakt naar haar laagste waarde in de afgelopen maand. Het lijkt erop dat handelaren zich steeds meer voorbereiden op een nog dramatischere daling van de koers. De afgelopen dagen is het verval van BTC’s prestaties duidelijk zichtbaar geweest, met de koers die op 24 juli tot een laagtepunt daalde van $28.850.

Ondanks een kortstondige adempauze door een lichte opleving, zijn veel marktdeelnemers nog steeds niet overtuigd dat Bitcoin het ergste van haar verliezen heeft doorgemaakt.

BTC/USD 1 uur per candle - Bron: TradingView
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Analist voorspelt koersval naar $28.500

Crypto Ed, een toonaangevende analist in de cryptowereld, had de recente neergang van Bitcoin tot de laagste waarde sinds 21 juni al nauwkeurig voorspeld. Hij ziet nu tekenen van een naderende cruciale verandering in de koopliquiditeit, een verschuiving die volgens hem de BTC-koers verder zou kunnen doen dalen tot ongeveer $28.500. Echter, hij voorziet dat er eerst een mogelijke opleving kan plaatsvinden, die de koers tijdelijk zou kunnen opkrikken tot $29.400.

In zijn meest recente YouTube-update deelt hij zijn inzichten: “Als zo’n marktbeweging zich voordoet, ben ik voorbereid op een scenario van verdere daling, mogelijk tot een waarde ergens tussen $28.500 en $28.400, geef of neem wat.”

Crypto Chase, een andere bekende handelaar, waarschuwt zelfs dat de Bitcoin koers mogelijk tot $27.000 kan dalen. Hij wijst op belangrijke prijspunten die cruciaal zijn om in de gaten te houden, met name $29.200, $28.500 en $28.000, die mogelijk de sleutel tot de markttrends kunnen ontsluiten.

Handelaren op de Hoede voor Aankomende Macro-Economische Storm

Met het oog op een reeks aanstaande belangrijke macro-economische gebeurtenissen in de Verenigde Staten, blijven vele handelaren met een bedachtzame blik aan de zijlijn van Bitcoin staan. Ze verkiezen een afwachtende houding, anticiperend op een duidelijker trendsignaal voordat ze hun volgende zet wagen. Ondanks deze aarzeling, blijven bepaalde voortschrijdende gemiddelden cruciale bakenpunten, met name de 200-weekse en de 21-weekse gemiddelden, die zich momenteel situeren op respectievelijk $27.130 en $28.200.

Op 24 juli gaf Keith Alan, medeoprichter van het data-analysebedrijf Material Indicators, zijn inzicht over de huidige situatie: “Bitcoin is momenteel bezig met het testen van de ondersteuning in een gebied van historische betekenis.”

Hij voegde eraan toe: “We hebben nog geen overtuigende ondersteuning geïdentificeerd, maar het 21-weekse voortschrijdende gemiddelde zou potentieel een stevigere fundering kunnen bieden. Het is zaak om de situatie even te laten ontvouwen om een duidelijker beeld te krijgen.”

Volgens verschillende analisten zijn diepere dalingen nog steeds niet uitgesloten. Zelfs een terugval tot $20.000 is volgens hen nog een mogelijkheid die op tafel ligt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen