hong-kong-4103334_1920
Exchange

Hong Kong wil nieuw FTX-achtig scenario vermijden door transparantie en toezicht

Dat regelgevers zich enkele dagen na het FTX-fiasco meldden met mogelijk strengere regels is wellicht niet onverwacht. Hong Kong lijkt hier echter de eerste stappen te maken. De financieel secretaris van Hong Kong heeft namelijk opgeroepen tot een sterkere focus op transparantie en goed toezicht bij het omgaan met virtuele activa en de achterliggende bedrijven.

Belang van stabiliteit en voorzichtigheid

Het belang van ‘stabiliteit en voorzichtigheid’ werd namelijk door de financieel secretaris Paul Chan nog eens benadrukt bij de proomtie van de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie in Hong Kong. In een post zei Chan het volgende:

Terwijl innovatie actief wordt omarmd, moet er een regelgevingspakket zijn dat zich aanpast en gelijke tred houdt met de tijd om risico’s goed te beheersen en voorwaarden te scheppen voor een ordelijke en krachtige ontwikkeling van de markt.

Verwelkomen van crypto-bedrijven

Afgelopen oktober is in Hong Kong nog een beleidsverklaring naar buiten gebracht over de ontwikkeling van virtuele activa in Hong Kong. Hier werd direct een mogelijk regelgevend kader geïntroduceerd. Hiernaast zijn er diverse proefinitiatieven voorgesteld om de technologieën voor virtuele activa te testen en waar nodig te verbeteren.

Volgens de Chinese verslaggever Colin Wu kan de post van Chan worden gezien als een manifest om cryptocurrency-bedrijven over de hele wereld te verwelkomen. De verslaggever meldde onder andere het volgende:

De financieel secretaris van Hong Kong zei dat vanwege het faillissement van FTX de transparantie en het goede toezicht moeten worden versterkt. Wij moeten niet alleen het potentieel van innovatieve technologieën ten volle benutten, maar ook oppassen voor schommelingen en potentiële risico’s die daardoor kunnen worden veroorzaakt, en voorkomen dat deze risico’s en effecten worden overgedragen op de reële economie.

Het zou dan ook kunnen om voor crypto gerelateerde bedrijven een aparte rekeningen aan te maken die specifiek gebruikt wordt voor het bewaren van klantactiva. Zoals opgemerkt door Wu, raadde Chan crypto-bedrijven ook aan om de werkelijke bedrijfskosten voor in ieder geval 12 maanden opzij te zetten. Hiermee zouden veel van de huidige problemen op zijn minst gedeeltelijk opgelost worden.

Als slot herhaalde Chan dat een stabiele en duurzame crypto-industrie een realiteit zou worden met transparante operaties en goed maar ook zeker passend toezicht.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen