Huobi Global
Exchange

Huobi Global van plan om naar Caribisch gebied te verhuizen

Huobi Global, de populaire cryptocurrency exchange dat opgericht is in China, heeft nieuwe plannen bekend gemaakt om zijn hoofdkantoor te verplaatsen naar het Caribisch gebied.

Crypto-vriendelijke houding vanuit Caribisch gebied

Een belangrijke reden voor de verhuizing is volgens één van de bestuursleden de supervriendelijke crypto-houding van de regio en de belastingvoordelen voor het bedrijf. Momenteel is Dominica, een land met ongeveer 72.000 inwoners, een belangrijke kandidaat voor het crypto-bedrijf.

Het hoofdkantoor van Huobi Global zit momenteel op de Seychellen-eilanden gevestigd in de Indische Oceaan. Ook heeft de crypto-exchange kantoren zitten in Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en in de Verenigde Staten. Volgens FT is het bedrijf van plan om tot 200 van de 1.600 medewerkers naar het nieuwe hoofdkantoor te verhuizen.

Hotspot voor crypto-industrie

Het Caribisch gebied begint een redelijk grote hotspot te worden voor de crypto-industrie. De FTX Cryptocurrency Exchange verhuisde in 2021 van Hong Kong naar de Bahama’s. Sindsdien hebben diverse andere crypto-bedrijven deze stap gevolgd, waaronder ook Binance en Primebit.

Het is benoemingswaardig dat Huobi Global een lastige periode achter de rug heeft. In oktober werd ‘About Capital Management’, een vermogensbeheerder uit Hong Kong, de controlerende aandeelhouder na een overnameovereenkomst. Later werden diverse topmanagers ontslagen of namen ze zelf ontslag. Ook gingen er geruchten dat het personeelsbestand aanzienlijk kleiner moest worden gemaakt. Alhoewel dit laatste tot slot in eerste instantie weerlegd is door het bedrijf, gaven ze wel aan dat er enkele kostenbesparingen doorgevoerd werden, zonder meer details vrij te geven.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen