instagram
Altcoin, NFT

Instagram gaat samenwerken met Polygon

Instagram-gebruikers kunnen vanaf deze week NFT’s posten en delen. De stap van Meta naar de NFT wereld wordt mogelijk gemaakt door Polygon, zo onthulde Mark Zuckerberg in een video.

Meta brengt NFT’s naar een miljarden publiek

Zuckerberg zei dat Meta zal beginnen met de functies implementeren op Instagram. Vervolgens zullen enkele van de functies ook beschikbaar worden op Facebook. Eén van de functies waar hij over sprak zijn ‘augmented reality NFT’s die beschikbaar zullen worden gemaakt op Instagram-verhalen.

De NFT wereld is een miljardenindustrie geworden met een omzet van 41 miljard dollar vorig jaar volgens Chainalysis. Nu ook Meta vol inzet op de nieuwe technologie zal het wellicht nog veel groter kunnen worden. Meta heeft namelijk meer dan 3,64 miljard maandelijkse gebruikers die straks toegang hebben tot NFT’s.

“We wilden klein beginnen en leren van de feedback van de community”, legt Adam Mosseri, hoofd van Instagram, uit. “Bij Web3 draait alles om het verdelen van vertrouwen en macht, maar Instagram is in wezen een gecentraliseerd platform, dus er heerst spanning.”

Wordt de NFT-stap wel succesvol?

Of de NFT-stap van Instagram echt succesvol gaat worden moet nog blijken. Eerder kreeg Meta namelijk al enorm veel kritiek toen ze een plan aankondigde om 47,5% van het geld van NFT-verkopen in het metaverse platform ‘Horizon Worlds’ zelf te gaan houden. Gebruikers noemde dit een bizar hoog percentage wat de hele functie onwerkbaar zou maken.

Het is trouwens nog niet duidelijk of het straks op Instagram mogelijk wordt om NFT’s te kopen of verkopen, laat staan wat daar de kosten voor zouden zijn.

2022 is het jaar dat NFT’s mainstream worden

In januari waagde Twitter al de stap naar de NFT-wereld. Ze maakte namelijk NFT-profielfoto’s beschikbaar voor hun Twitter-Blue gebruikers. Hoewel Twitter geen statistieken heeft vrijgegeven over Twitter Blue-gebruikers, zijn NFT’s een populaire trend geworden op het social media platform.

Misschien is de stap van Instagram en Facebook naar de NFT-wereld dus wel helemaal niet zo gek.

“2021 wordt misschien het jaar van NFT’s genoemd, maar 2022 is hoogstwaarschijnlijk het jaar waarin ze mainstream worden voor het grote publiek”, tweette web3-ontwerper Kaz Tamai.

Goed nieuws voor Polygon (MATIC)

Voor Polygon is het in ieder geval geweldig nieuws dat Meta ervoor heeft gekozen Polygon-netwerk te gebruiken om de NFT-toepassing te implementeren op Instagram. De samenwerking laat zien dat Polygon een enorme use-case heeft en dat komt de prijs ten goede. Terwijl bijna alle cryptomunten ongekend hard zijn gecrasht de afgelopen dag, laat MATIC vandaag een sterk herstel zien.

MATIC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De MATIC prijs is in de afgelopen 24 uur zelfs met 2% gestegen. Dit terwijl de rest can de cryptomarkt meer dan 6% van zijn waarde heeft verloren.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk