Bitcoin rood
Bitcoin

Institutionele beleggers blijven hun crypto verkopen

Het wekelijkse rapport van CoinShares toont opnieuw aan dat institutionele beleggers hun crypto bezit blijven verkopen.


Institutionele uitstroom

Institutionele beleggers blijven winst nemen op hun cryptocurrency-bezit. Volgens Coinshares verkochten de beleggers voor de zesde week op rij meer Bitcoins dan dat ze bijkochten.

De uitstroom bedroeg vorige week $79 miljoen. Dit is de derde opeenvolgende wekelijkse daling en de langste periode sinds februari 2018. De uitstroom van Bitcoin-fondsen bedroeg deze week $89 miljoen, terwijl Ethereum-producten met $1,9 miljoen daalden.

Ondanks deze negatieve reeks van 6 weken bezitten institutionele beleggers nog altijd heel veel crypto. Bitcoin-beleggingsproducten hebben een year-to-date netto-instroom van meer dan $4,1 miljard. Voor Ethereum-producten staat dit sinds begin 2021 op $992 miljoen.


Bearish sentiment

Het kopen van cryptocurrencies door institutionele beleggers is de afgelopen weken flink afgenomen. Dit heeft natuurlijk te maken met de prijscrash van BTC. De Bitcoin prijs ligt momenteel rond de $34.000, na een daling van 50% ten opzichte van de piek in mei. De gecombineerde marktwaarde van alle cryptocurrencies daalde maandag tot onder $1,4 biljoen, wat ook ongeveer 50% minder is dan zijn hoogtepunt van een maand eerder.

BTC koersverloop – Bron: Tradingview

Hoewel statistieken gunstige tekenen van een ‘bodem’ lijken te vertonen – namelijk dat Bitcoin wordt opgepikt door langetermijn investeerders – blijft het marktsentiment overweldigend bearish vanwege negatief nieuws. China’s verbod op Bitcoin-mining, een onheilspellende death cross voor Bitcoin en Grayscale’s gigantische BTC-ontgrendeling in juli zijn slechts enkele van dit problematische nieuws.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen