Bitcoin

Interesse in Bitcoin door retailers hoogste sinds jaar tijd

Drie jaar geleden koelde de Bitcoin-prijzen op dit moment in de maand net af van een stijging van het record destijds: $20.000. Nu, drie jaar later, heeft Bitcoin dit record verbroken, met nog geen teken dat de huidige rally direct zou stoppen. Bitcoin is hiermee op weg naar de langste rally in zijn geschiedenis. Toch is de interesse in Bitcoin vanuit retailers nu lager dan dit was in 2017. Hoe komt dit eigenlijk?


Verschil BTC-rally 2017 en 2020

Het grote verschil met de rally van 2017 en die van nu is dat in 2017, volgens de monitoringsonderneming Skew Analytics tijdens deze rally geen piek is in de belangstelling voor Bitcoin. In 2017 was dit wel het geval.

Een belangrijke reden hiervoor was het aantal ICO-projecten dat in 2017 verscheen. Dit aantal projecten lag zo hoog dat het een van de aanstekers was voor de rally destijds. Vrijwel dagelijks werden nieuwe ICO-projecten gelanceerd. De meeste van deze projecten wisten echter niet lang te bestaan, waardoor ze prijzen na een korte rally weer aanzienlijk daalde. Dit aantal ICO-projecten ligt nu vele malen lager.

Gedurende 2020 is de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) echter flink gegroeid. Toch domineert deze wereld niet de crypto-markt. Bitcoin blijft verreweg de meest populaire cryptocurrency, met op het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt bijna 69% marktkapitalisatie. Dit houdt in dat van elke euro er in de crypto-markt gaat, gemiddeld bijna 69 cent richting de top crypto gaat. En dit geld komt niet van retailers, maar voornamelijk van (financiële) instituten.

Volgens een aantal analisten blijkt dat retailers pas echte interesse zullen tonen in de top crypto wanneer de prijs ervan nog verder stijgt. Hierbij moet dan gedacht worden aan een stijging naar een waarde van ergens tussen de $40.000 en de $50.000.

Een andere mogelijkheid van de lage interesse op dit moment kan komen door de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Waar enkele bedrijven hun beste jaar ooit gehad hebben, heeft de meerderheid van de bedrijven een moeilijk jaar gehad. En dit kan grote gevolgen hebben voor de interesse in Bitcoin, maar ook in andere zaken zoals aandelen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Financiële instituten treden toe tot crypto-markt

Toch betekent dit niet dat geen enkel bedrijf of instituut de crypto-markt opgekomen is. Voornamelijk financiële instituten hebben gedurende dit jaar aanzienlijk in cryptocurrencies geïnvesteerd. De populairste cryptocurrencies voor deze instituten zijn Bitcoin en Ethereum geweest. Verwacht wordt dat dit zich in 2021 voort gaat zetten. Met een mogelijke (volledige) lancering van Ethereum 2.0 in 2021, zou het kunnen dat Ethereum populairder gaat zijn voor dergelijke bedrijven dan Bitcoin. Dit is op dit moment natuurlijk slechts speculatie.

Bitcoin wordt dan ook steeds vaker gezien als opslagplaats van waarde en een bescherming tegen inflatie, net zoals goud dat bijvoorbeeld is. Ethereum wordt op zijn beurt dan steeds vaker gezien als basislaag voor een nieuw financieel landschap met de ontwikkelingen die binnen de DeFi-wereld plaatsvinden. Het zou dan ook kunnen dat in 2021 een aanzienlijk groter bedrag in deze twee cryptocurrencies geïnvesteerd zal gaan worden. Dit laatste is echter momenteel speculatie en is hiermee geen handelsadvies.


Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen