Altcoin

Vechain investeerders kunnen meestemmen voor wijziging gas-vergoeding

VeChain (VET)-investeerders kunnen stemmen over een voorstel dat een deel van de toekomst van het netwerk zou kunnen bepalen. Zo is er door de VeChain Foundation een stemming gestart waarin beslist zal gaan worden wat er gebeurd met de basis gasvergoeding van de VeChainThor-blockchain. Naar verluidt worden er 4 voorstellen gedaan aan de gebruikers, waarvan zij er 1 kunnen kiezen.


De 4 voorstellen

De gebruikers kunnen naar verluidt kiezen uit de volgende voorstellen:

  • Laat de basisgasprijs ongewijzigd (1e15 wei);
  • Verlaag de basisgasprijs naar 2e14 wei (20% van de huidige gasprijs);
  • Verlaag de basisgasprijs tot 5e13 wei (5% van de huidige gasprijs);
  • Verlaag de basisgasprijs naar 1e13 wei (1% van de huidige gasprijs).

Het is belangrijk om te benoemen dat deze wijziging niet permanent zal zijn, maar dat het zal gaan reageren op de schommelingen van de markt.


Toekomst netwerk

Volgens de VeChain Foundation hangt de toekomst van het netwerk enorm af van het vermogen om de kosten ‘haalbaar en betaalbaar’ te houden, met name voor het zakelijke gebruik.

Uit gegevens van de Vechain Foundation blijkt dat een transactie voor een bepaalde taak op de blockchain begin januari 2021 $0,291 kostte. Dezelfde transactie kost nu circa $7. De Vechain Foundation zegt hierover het volgende:

“Afgezien van startups, zouden hogere transactiekosten gevolgen hebben voor huidige en voor toekomstige zakelijke- en overheidsgebruikers. Dergelijke stijgingen van transactiekosten kunnen de grootschalige acceptatie van producten en diensten mogelijk aanzienlijk vertragen.”

VeChain Foundation

Aanscherping maatregelen tegen kostenstijging

Hiermee scherpt de VeChain Foundation zijn maatregelen om de kostenstijgingen voor gebruikers te beperken flink aan. Eerder werden al de initiatieven genaamd ‘Delegation Fee as a Service (DaaS)’ en ‘VeChainThor SuperCharger’ gestart om deze stijgingen in te perken. Dit blijkt echter niet het gewenste resultaat te leveren, waardoor de aanscherping noodzakelijk blijkt.

Deze maatregelen zouden er vervolgens voor moeten zorgen dat VeChain een aantrekkelijk netwerk blijft voor investeerders. Voorzichtig doet de VeChain Foundation nu positieve uitspraken over de toename in vraag naar VTHO, het officiële token dat gebruikt wordt om gas op het netwerk te betalen. De VeChain Foundation verzekert het volgende:

“Om ervoor te zorgen dat groei kan plaatsvinden, is de VeChain Foundation van mening dat we door moeten gaan zoals gepland om een ​​stabiele en kostenefficiënte blockchain-omgeving te bieden voor overheden, ondernemingen, (app) bouwers én gebruikers.”

VeChain Foundation

Er kan nu gestemd worden als gevolg van de feedback die de VeChain Foundation ontving van haar partners, ontwikkelaars en de community. Nadat alle stemmen zijn uitgebracht, zal de VeChain Foundation verantwoordelijk zijn voor het indienen van het voorstel om de vergoedingen aan te passen aan de stuurgroep voor implementatie.