Bitcoin

Investeerders verwachten niet dat de Bitcoin prijs in 2030 boven $50k zal liggen

Uit een enquête van Genesis Mining is gebleken dat de meeste investeerders niet verwachten dat de Bitcoin prijs in 2030 boven de $50.000 zal liggen. 3,5% van de respondenten denkt echter dan BTC tegen die tijd meer dan $500.000 waard zal zijn.


Onderzoek onder investeerders

Het institutionele mining platform genaamd, Genesis Mining, heeft onlangs de bevindingen van een onderzoek gepubliceerd. Het onderzoek vond plaats onder 1.000 Amerikaanse Bitcoin-investeerders. Hiervan gelooft tweederde dat BTC een betere waardeopslag op de lange termijn is dan de dollar.

Meer dan de helft van de respondenten gelooft dat Bitcoin in de komende vijf tot tien jaar beter zal presteren dan goud, onroerend goed en de aandelenmarkt. 65% spreekt hierbij het vertrouwen uit dat de waarde van BTC met de tijd zal blijven stijgen.


Bearish voorspellingen

Maar ondanks het schijnbaar gunstige sentiment, voorspelde slechts 17% van de ondervraagden dat de prijs van de Bitcoin in 2030 boven de $50.000 zal liggen.

Nog eens 17% voorspelde dat de prijs de komende tien jaar zelfs zal dalen. Een zesde van de respondenten gelooft niet in speculatie over de lange termijn prijsprestaties van BTC.

In totaal schatte 50,1% van de respondenten dat BTC in 2030 $20.000 of minder waard zal zijn. Een derde voorspelde dat de prijs $10.000 of minder zal zijn, en 11,8% voorspelde prijzen onder $1.001.

Bijna een derde van de respondenten die een stagnerende of negatieve 10-jaarprestatie voorspellen, verwachtte dat Bitcoin door regelgeving zou worden gehinderd. Een vijfde anticipeerde op een regelrecht verbod op cryptocurrency door overheden.

Ongeveer 17% van de negatieve respondenten verwachtte dat een andere cryptocurrency of een digitale valuta van een bank een dominant marktaandeel zou veroveren en BTC zou vervangen. 16% voorspelt dat de historische snelle hype-cycli van Bitcoin in de loop van de tijd zullen afnemen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bullish voorspellingen

Aan de andere kant denkt 10% van de respondenten dat Bitcoin binnen een decennium $100.000 of meer waard zou zijn. Hiervan verwacht de helft dat de prijs hoger zal zijn dan $500.000.

Bijna 30% van de bullish respondenten gelooft dat de acceptatie van Bitcoin zal worden aangedreven door een afnemend vertrouwen in fiat-valuta’s. 25,8% verwacht hierbij dat ‘een grote economische depressie’ een wijdverspreide acceptatie zal veroorzaken. Meer dan de helft van de respondenten is van mening dat ‘Bitcoin-acceptatie veel ruimte voor groei heeft’, ongeacht eventuele politieke factoren buiten crypto.


Wie zijn er ondervraagd?

Het onderzoek bevat een goede mix van investeerders. Een kwart besteed meer dan de helft van zijn vermogen aan virtuele valuta-investeringen. Een kwart heeft een cryptoblootstelling van tussen de 10% tot 50%. Een ander kwart heeft tussen 1% en 10% in crypto. De rest heeft momenteel 1% of minder van hun vermogen in virtuele valuta.

Uit een recent onderzoek van fondsbeheerder Grayscale Investments bleek dat de COVID-19-pandemie een positieve invloed had op het bitcoin-sentiment. 39% van de respondenten vond Bitcoin “aantrekkelijker” tijdens de pandemie.

Vorige maand bleek uit een onderzoek onder 700 vermogende particulieren, gepubliceerd door deVere Group, dat 73% van de miljonairs al eigenaar is van crypto of van plan is om tegen 2023 in crypto-activa te investeren.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen