Regulatie

Iraanse politie neemt 7000 crypto miningcomputers in beslag

De Iraanse politie heeft 7.000 crypto-miningcomputers in beslag genomen uit een verlaten fabriek in Teheran, volgens een rapport van het door de staat gecontroleerde persbureau IRNA.


Iran is bang voor stroom uitval

Eind mei verbood Iran het minen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit omdat de regering bezorgd is over de enorme hoeveelheid elektriciteit die het minen verbruikt.

De energie-zorgen zijn niet ongegrond. Volgens schattingen van het Centre for Alternative Finance van Cambridge University verbruikt het computernetwerk achter de Bitcoin-blockchain meer energie dan heel Finland.

Het verbod voor het minen van cryptocurrencies zal vier maanden duren en maakt deel uit van een bredere inspanning om elektriciteit vrij te maken en stroom-uitval in het land te voorkomen.


Miners verplaatsen naar Amerika en Kazachstan

De gemakkelijke en goedkope toegang tot olie heeft Iran de afgelopen jaren tot een belangrijke speler in de wereldwijde crypto-mining industrie gemaakt. (Miners hebben de neiging om de goedkoopste bronnen van elektriciteit te zoeken voor hun computer “rigs”, dat is de reden waarom er zo veel miners in China bevonden.)

Een recent rapport van het blockchain-gegevensbedrijf Elliptic suggereerde dat vóór het verbod, 4,5% van alle Bitcoin-mining vond plaats in Iran. Naast Iran heeft China ook stappen ondernomen om de aanwezigheid van de crypto-miners in provincies als Sichuan, Qinghai en Binnen-Mongolië te verminderen, als een manier om de CO2-uitstoot te verminderen.

Het verbod in China en Iran heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de crypto miners naar landen als Amerika en Kazachstan trekken om daar hun bedrijf weer op te bouwen. Laten we hopen dat de miners daar over stappen naar schonere energie.