Bitcoin stijgt
Bitcoin

Is Bitcoin klaar voor een enorme koersexplosie?

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin een redelijke plus van 1,40 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Die stijging brengt Bitcoin op de huidige koers van 20.600 dollar, wat redelijk verrassend is na de strenge toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell van afgelopen woensdag.

Belangrijke dag voor de markt

Vandaag is na het rentebesluit van woensdag opnieuw een belangrijke dag voor de markt als het gaat over de macro-economische situatie. Het is vandaag namelijk de beurt aan de US Bureau of Labor Statistics om de US Nonfarm Payrolls bekend te maken. Dit getal vertegenwoordigt de verandering in het aantal werkenden in de Verenigde Staten.

Hoe lager dit getal uitvalt, hoe zwakker de Amerikaanse arbeidsmarkt en dat kan de Federal Reserve in theorie dwingen tot een koerswijziging. Voor september kwam dit getal op een plus van 263.000 binnen. De laagste stijging sinds april 2021, maar nog altijd een betere score dan de verwachting van 250.000 van de markt.

Voor vandaag ligt de verwachting van dit getal op een plus van 197.000, wat betekent dat het aantal werkenden opnieuw toeneemt. Maar de verwachting is ook dat de werkloosheid toeneemt van 3,5 naar 3,6 procent. Dat kan weleens een katalysator zijn voor Bitcoin om een nieuwe stijging te beginnen.

Lage volatiliteit voor Bitcoin

De afgelopen maanden markeerden een periode van een zeldzaam lage volatiliteit voor Bitcoin. Lange tijd bleef de koers hangen rond de 19.000 dollar, om vervolgens een kleine klim te maken naar de huidige koers van boven de 20.000 dollar. De volatiliteit is echter nog steeds extreem laag, wat kan betekenen dat we binnenkort weer een koersexplosie krijgen.

De banencijfers uit de Verenigde Staten van vandaag kunnen kort voor het weekend weleens voor die koersexplosie zorgen. Dan moet het rapport wel een beetje tegenvallen, want anders krijgt de Federal Reserve wederom een bevestiging dat ze stug door kunnen gaan met het verhogen van de rente. Dat laatste zou een slechte zaak zijn voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen