Huobi Global
Exchange

Is de grote crypto exchange Huobi de volgende die omvalt?

Mazars Veritas, een bedrijf dat financiële controles uitvoert en onder andere verantwoordelijk was voor de Proof-of-Reserves van Binance, kondigde deze week aan te stoppen met crypto-bedrijven. Volgens Mazars claimde onder meer Binance onterecht dat ze een volledige controle uitgevoerd hadden. Na de aankondiging van Mazars was er even paniek, waarna de Binance token met 10 procent viel.

Er is meer aan de hand

We hoeven dus niet meer te rekenen op de rapportages van Mazars als het gaat over het controleren van crypto-bedrijven. Dat is op zich niet heel erg, want er is tegenwoordig een andere manier om de reserves van beurzen te controleren. We kunnen op de blockchain kijken ‘hoe schoon’ de reserves van een beurs zijn. Hoe minder afhankelijk ze zijn van de eigen token, hoe schoner de reserves.

Als we naar die metriek kijken, dan zijn de reserves van Binance bijvoorbeeld behoorlijk schoon. Die zijn slechts voor 10,95 procent afhankelijk van de eigen BNB token. Datzelfde kunnen we echter niet zeggen voor een Huobi, dat met 56,57 procent een schrikbarend laag ‘schoonheidspercentage’ produceert.

Dit betekent dat de reserves van Huobi van 3 miljard dollar voor 43,3 procent bestaan uit zijn eigen beurstoken. Dat is waar de aandacht nu op moet liggen en niet op Binance. Ook omdat Huobi een van de grootste beurzen van dit moment is met een handelsvolume van ongeveer 422 miljoen dollar per dag.

Vreemde situatie bij Huobi

Opvallend is dat Huobi op dit moment ook een nieuw burn-mechanisme introduceert voor zijn eigen token. Daarmee moet het de waarde van de token interessanter maken voor investeerders. Het lijkt erop dat ze op die manier nog meer mensen in de token proberen te lokken, wat een verdachte activiteit is als je balans voor 43,3 procent bestaat uit je eigen token.

Vanaf het begin van het jaar is de waarde van de token met 40 procent gedaald en handelt het op een koers van 5,46 dollar. “De reserves van Huobi zien er op dit moment heel riskant uit”, aldus Caue Oliveria van CryptoQuant in een bericht aan CoinDesk. Wees je ervan bewust dat het voor FTX uiteindelijk ook grotendeels fout ging vanwege de FTX Token (FTT). Die gebruikt het na een tijdje als onderpand voor leningen.

Voordat we echter moord en brand schreeuwen, is het belangrijk om ook de schuldposities van Huobi te kennen. Als de gebruiker simpelweg zoveel Huobi tokens aanhouden bij de beurs of dit echt pure reserves zijn waar geen schulden tegenover staan, dan kan het allemaal prima in orde zijn bij het beursplatform.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen