crypto prijs stijgt
Altcoin

‘Januari wordt de maand waarin altcoins uitbreken’

Als we de rijke crypto-investeerder Brian Kelly mogen geloven, dan kan januari 2024 weleens de maand worden waarin altcoins uitbreken. Vooralsnog is het vooral Bitcoin geweest wat de klok slaat op de markt. Over een paar weken is het dus de beurt aan de altcoins, als de analyse van Brian Kelly klopt.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Eerst Bitcoin en daarna de rest

Historisch gezien is het patroon in bullmarkten redelijk hetzelfde geweest. Ongeveer één maand nadat Bitcoin in beweging komt, schieten ook de altcoins omhoog. Op basis daarvan verwacht Kelly dat het niet lang meer duurt voordat de kleinere munten van de markt ook aan hun opmars beginnen.

“We zagen de uitbraak van Ethereum al afgelopen zondag, daarna begon Solana en vanaf dat moment gaan we omlaag in de lijst. Dat is in ieder geval wat ik verwacht. Laten we op januari gokken”, aldus Kelly.

Hij zegt ook dat de crypto-markt veel neerwaartse druk voelde vanwege de macro-economische omstandigheden. Die lijken nu te verbeteren, waardoor assets als Bitcoin weer aantrekkelijker worden voor investeerders.

Volgens Kelly is het een kwestie van tijd voordat veel centrale banken op hun strenge beleid van de afgelopen maanden moeten terugkomen.

Macro-economisch klimaat draait om

“Ik denk dat er sprake is van een macro-economische rugwind. We hebben de macro-tegenwinden voor bijna twee jaar moeten bevechten. Stijgende rentes, een sterke dollar en nog meer van dat.

De Amerikaanse centrale bank is waarschijnlijk klaar. De Eurozone heeft echt een probleem. China heeft grote problemen en Japan gaat de broekriem waarschijnlijk niet aantrekken. Als ik naar de wereldwijde liquditeit kijk, dan denk ik ja, goud en Bitcoin gaan het echt goed doen in dit klimaat”, zo gaat Kelly verder.

Verder voorspelt de analist dat Bitcoin zijn historische patronen zal herhalen en na de halving van april 2024 aan een gigantische bullrun zal beginnen.

“Wat we in het verleden zagen is dat 12 tot 16 maanden na de halving de beste periode is voor Bitcoin”, zo sluit Kelly zijn verhaal af.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen