Exchange, Regulatie

Japan is van plan om regelgeving voor crypto-exchanges aan te scherpen

Japan is naar verluidt van plan zijn deviezen- en buitenlandse handelswet te wijzigen om crypto-exchanges op deze manier onder de bevoegdheid van de banken te brengen, zo heeft een regeringsfunctionaris maandag bekendgemaakt.


Wetsvoorstel wordt goed ontvangen

De voorgestelde wijziging wordt uitgevoerd om te voorkomen dat gesanctioneerde landen ontwijkende acties ondernemen met behulp van digitale activa. Hirokazu Matsuno, vertegenwoordiger bij het kabinet van het land, zei in een persconferentie dat de regering van plan is een wetsvoorstel in te dienen om de valutawetten te herzien om crypto-exchanges op te nemen.

Volgens de nieuw gekozen premier van het land, Fumio Kishida, steunde naar verluidt de herziening ook. Tevens riep hij op om gecoördineerde stappen te maken met westerse bondgenoten om de nieuwe wetten hand te haven.

Volgens dit nieuwe voorstel, zullen crypto-exchanges net als reguliere banken transacties moeten verifiëren en markeren die verband houden met illegale activiteiten, of in dit geval met gesanctioneerde Russische individuen of groepen.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Financiële sancties tegen Rusland

Het land heeft dan ook, net als veel westerse bondgenoten, financiële sancties opgelegd aan Rusland, na de inval in Oekraïne. Een parlementaire wijziging van de wet zou het echter een wettelijke verplichting maken voor crypto-exchanges om transacties voor verschillende gesanctioneerde Russische functionarissen, oligarchen, banken en andere instellingen te blokkeren. Momenteel is dat nog niet het geval.

De reden voor bezorgdheid over Rusland dat mogelijk probeert sancties te ontwijken met behulp van cryptocurrencies komt voort uit de groeiende interesse van het land in de crypto-markt en recente opmerkingen van ministers in het land.

Doordat het land getroffen is door diverse grote financiële sancties, zijn ze als land gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve betalingssystemen en methoden om toegang te krijgen tot de internationale handelsmarkt. Alhoewel speculaties over het mogelijke gebruik van digitale activa’s om handelssancties te omzeilen één van de meest besproken onderwerpen was, hebben experts dergelijke zorgen verworpen als ’totaal ongegrond’. Het is echter niet geheel ondenkbaar dat ze dit zullen proberen en hiermee belangrijk om in de gaten te houden.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk