AI Bot
Blockchain

Japanse scholen gaan beperkt gebruik van generatieve AI toegestaan

Het nieuwe plan van het Japanse ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie omvat het toestaan van beperkt gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) in klaslokalen, van basis- tot middelbare scholen.

Populaire chatbots worden beperkt toegestaan

Volgens een bron dicht bij de zaak, geciteerd door een lokaal nieuwscentrum, is het Japanse ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie van plan generatieve AI-tools, zoals de populaire chatbot ChatGPT, beperkt toe te staan in klaslokalen. Deze tools zullen onder andere worden gebruikt om klassikale discussies en artistieke activiteiten te faciliteren.

De ambtenaren benadrukken dat het algemene gebruik van AI-tools niet is toegestaan en dat er in juli richtlijnen zullen worden vrijgegeven waar scholen zich aan moeten houden. In de ontwerprichtlijnen wordt benadrukt dat het belangrijk is om “vaardigheden te ontwikkelen om generatieve AI op een verantwoorde manier te gebruiken” en wordt een introductie van de technologie met beperkingen aanbevolen.

De richtlijnen vereisen ook dat leraren studenten instrueren dat het gebruik van AI bij examens of klaswerk als valsspelen wordt beschouwd. Verder worden docenten en studenten aangemoedigd om rekening te houden met de gegevens die in AI-systemen worden ingevoerd.

Regelgevers in Japan worstelen met o.a. regulering van AI

De aankondiging van het Japanse Ministerie van Onderwijs komt op een moment waarop regelgevers in het land worstelen met het reguleren en implementeren van AI op nationaal niveau.

Alhoewel Japanse functionarissen aanvankelijk openlijk steun toonden voor OpenAI’s ChatGPT-chatbot, nadat landen als Italië de technologie hadden verboden en er twijfels waren gerezen over het gebruik ervan, heeft de Japanse wetgever Takashi Kii opgeroepen tot regelgeving ter bescherming van auteursrechthouders tegen AI-inbreuk. Een dag later ontving OpenAI een waarschuwing van wetgevers in Japan met betrekking tot de methoden voor gegevensverzameling en werd het bedrijf gevraagd om voorzichtig om te gaan met het minimaliseren van de gevoelige gegevens die het verzamelt.

In april werd een kleine groep kiezers in Japan ondervraagd over hun zorgen met betrekking tot AI, waarbij 69,4% aangaf strengere regels te willen voor de ontwikkeling en implementatie van AI.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen