Japan, japanse vlag
Regulatie

Japanse toezichthouders willen dat crypto exchanges worden behandeld als traditionele banken

De Japanse Financial Services Agency (FSA) heeft aangegeven dat zij crypto exchanges willen behandelen als traditionele banken. Dit betekent dat deze exchanges onderworpen zullen worden aan dezelfde regelgeving en toezicht als banken, zo blijkt uit een artikel van Bloomberg.

Crypto exchanges moeten gereguleerd worden

De FSA vertelt dat deze stap genomen wordt om de bescherming van consumenten te verbeteren en om witwaspraktijken tegen te gaan. De regulatoren willen ook dat de crypto exchanges zich aan dezelfde eisen voor kapitaalbehoud en risicobeheer houden als traditionele banken.

Deze aankondiging van de FSA komt in de nasleep van de ineenstorting van crypto beurs FTX in november. Deze val heeft de sector laten zien hoe belangrijk goede regelgevende maatregelen zijn.

In tegenstelling tot sommige van zijn Amerikaanse tegenhangers, heeft de FSA erkend dat het probleem niet bij crypto lag. “Wat het laatste schandaal heeft veroorzaakt, is niet de crypto-technologie zelf”, vertelt de directeur van de FSA, eraan toevoegend dat de schuld lag bij slecht bestuur , lakse interne controles en de afwezigheid van regulering en toezicht.

Japanse crypto wereld reageren positief op de regulering

De Japanse crypto-industrie heeft positief gereageerd op deze aankondiging van de FSA. Men is van mening dat deze stap de industrie zal helpen om meer mainstream te worden en dat het vertrouwen in crypto zal vergroten.

Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe regelgeving in werking zal treden, maar de FSA heeft aangegeven dat zij in de nabije toekomst verdere details zal bekendmaken.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen