Regulatie

Joe Biden verbiedt Chinese Crypto-Mining activiteiten bij nucleaire raketbasis

President Joe Biden heeft een bevel ondertekend dat een door China gelieerd cryptominingbedrijf verbiedt om land te blijven gebruiken nabij een nucleaire raketbasis in Wyoming. Biden noemde zorgen over de nationale veiligheid als reden voor het intrekken van de eigendomsrechten van het bedrijf.

“Er is geloofwaardig bewijs dat mij doet geloven dat MineOne Partners Limited, een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden dat uiteindelijk grotendeels in handen is van Chinese burgers, […] acties zou kunnen ondernemen die de nationale veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar brengen.”

Militaire bezorgdheid en bedrijfsbelangen

MineOne verwierf het terrein in juni 2022 en voerde vervolgens verbeteringen uit om het te gebruiken voor cryptomining dicht bij de luchtmachtbasis. De militaire installatie is een strategische raketbasis en de thuisbasis van intercontinentale ballistische raketten, aldus het bevel.

Het bedrijf en zijn partners moeten ook alle apparatuur verwijderen die na de verbeteringen op de locatie is geïnstalleerd. Het bevel verbiedt tevens verdere toegang van door Chinezen gelieerde entiteiten tot de locatie, die minder dan een mijl van de basis verwijderd is.

MineOne heeft 120 dagen vanaf de datum van het bevel om het terrein te verkopen en mag het niet overdragen aan derden.

Microsoft waarschuwt voor risico’s op spionage door Chinees cryptominingbedrijf

Eerder trok technologiereus Microsoft al aan de bel over deze locatie, waar het zelf een datacenter heeft. Volgens een rapport van augustus 2022 aan het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS) waarschuwde Microsoft dat de locatie de Chinezen in staat zou kunnen stellen “het volledige spectrum van spionageactiviteiten te ondernemen.” Dit werd bevestigd in een onderzoek uit 2023 van The New York Times.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Zuid-Korea versterkt toezicht op cryptomarkt en overweegt lancering van crypto-ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk