China
Bitcoin

Kapitaalvlucht in China, stroomt er geld richting Bitcoin?

De mogelijke kapitaalvlucht vanuit China is volgens BitMEX-oprichter Arthur Hayes een belangrijke trend om te volgen. Google Finance data leert ons dat de Chinese yuan (CNY) met meer dan 5 procent is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar in 2023. Kan dit ook impact hebben op Bitcoin?

Is China in gevaar?

Volgens Andrew Collier, een China-analist en de uitvoerend bestuurder van Orient Capital Research, zei tegen Hayes dat het belangrijk is om het verschil tussen de export en import van China en de valutareserves bij de centrale bank in de gaten te houden.

Sinds de start van 2023 zijn de valutareserves van de centrale bank van China met 32 miljard dollar toegenomen, zo blijkt uit data van Bloomberg.

Het handelssurplus van China bedraagt 553 miljard dollar, waarop Hayes concludeert dat er 520 miljard dollar uit China is verdwenen om “iets” te doen.

Hayes komt bij dit getal door de toename van de valutareserves af te trekken van de winst uit export-import (553 – 32). Maar wat doet China met dit kapitaal?

Koopt China ook Bitcoin?

Als we Arthur Hayes moeten geloven koopt China op dit moment nog geen Bitcoin. Enkele mogelijkheden volgens Hayes zijn:

  1. China koopt veel goud
  2. China betaalt de dollarschulden van zijn banken en bedrijven
  3. Rijke Chinezen verlaten het land

“Het belangrijkste is dat China op dit moment niet meer Amerikaanse staatsobligaties koopt”, aldus Hayes. Op die manier probeert China de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt te ondermijnen.

“Zolang de Japanse yen verzwakt, moet de Chinese yuan dat ook doen om de export competitief te houden ten opzichte van Japan. […] Ik hoop dat een deel van het Chinese kapitaal zijn weg weet te vinden richting Lord Satoshi en Bitcoin”, aldus Hayes.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen