Regulatie

Kazachstan gaat $700 miljoen aan investeringen binnen halen voor crypto mining

Een Kazachse minister beweert dat er voorlopige afspraken zijn over het aantrekken van meer dan $700 miljoen aan investeringen voor cryptocurrency-mining.

Volgens de minister van Digitale Ontwikkeling van Kazachstan, genaamd Bagdat Mussin, is het land in onderhandeling over investeringen in zijn cryptocurrency-mijnbouwsector ter waarde van 300 miljard tenges wat ongeveer $ 714 miljoen is.


$700 miljoen aan investeringen

Eerder in juni beweerde een andere Kazachse minister, die tijdens een parlementaire discussie tegen het verbod op cryptocurrencies pleitte, dat het land de komende drie jaar meer dan $700 miljoen zou kunnen ophalen voor zijn cryptocurrency-mijnbouwbedrijven.

Terwijl hij een regeringsvergadering toesprak, zei Mussin dat het land dertien mijnbouwbedrijven voor cryptocurrency heeft opgezet en eraan werkt om nog meer investeringen aan te trekken.

Mussin bevestigde de vooruitgang en zei dat de reeds gevestigde mijnbouwcentra een totale investering van 80 miljard tenges ($ 90 miljoen) hadden aangetrokken. Hij benadrukte verder dat ze voorlopige overeenkomsten hebben gesloten om nog eens $714 miljoen te krijgen om de cryptocurrency-mijnbouw in het land te versterken.

Kazachstan heeft in 2019 belastingregels voor cryptocurrency vastgesteld in een poging om cryptocurrency-gerelateerde activiteiten te ondersteunen. De belastingregeling maakte inkomsten via cryptomining belastingvrij, zolang de munten niet werden omgezet in fiatgeld.

De wet schetste ook dat de Kazachse cryptocurrency-miningbedrijven onderworpen waren aan belastingen die vergelijkbaar zijn met datacenters als ze hun hardware gebruikten om cryptocurrency-mijndiensten aan anderen te leveren.

De lokale wetgeving staat echter alleen het delven van door activa gedekte cryptocurrencies toe, terwijl die van onbeveiligde crypto’s zoals Bitcoin (BTC) wordt verboden.