Ethereum crash
Ethereum

Kevin O’Leary: “Opofferen van Tornado Cash is het waard voor institutionele adoptie”

Investeringslegende Kevin O’Leary, onder andere bekend van het televisieprogramma Shark Tank, is van mening dat het neerhalen van crypto-applicaties die niet rijmen met de wet noodzakelijk is. Ethereum-mixer Tornado Cash en vergelijkbare applicaties weerhouden het grote geld ervan te investeren volgens O’Leary.

“Tornado Cash is onderdeel van ‘crypto cowboy’”

In een discussie op Crypto Banter op zaterdag deelde O’Leary zijn visie op privacy-applicaties als Tornado Cash. Volgens de investeringslegende is Tornado Cash onderdeel van de “crypto cowboy” cultuur die geen plaats moet hebben binnen de industrie. Crypto heeft volgens O’Leary een “op regels gebaseerde omgeving” nodig om echt institutioneel kapitaal aan te trekken.

Veel van die regulatie moet protocollen als Tornado Cash verzwelgen, zodat gebruikers geen anonieme transacties kunnen doen. Anonieme transacties die het mogelijk maken om criminele activiteiten te ondernemen via Ethereum.

Ook over de arrestatie van Tornado Cash ontwikkelaar Alexey Pertsev is hij duidelijk. “Alles bij elkaar is zijn arrestatie terecht. Waarom? Hij solt met de kracht van de wet […] als we hem moeten opofferen, dan is dat ok, omdat we stabiliteit willen”, aldus een duidelijk O’Leary.

Bitcoin is bedacht als onafhankelijk geld

Met zijn uitspraken lijkt O’Leary echter te vergeten hoe en waarom Bitcoin ook bedacht is. Als Bitcoin een vorm van geld zou zijn die overheden kunnen controleren, dan is de hele decentrale aard van het protocol immers niet nodig. Ethereum is bedacht als een smart contract platform waarmee je zonder tussenpersonen waarde kunt overdragen. Als we straks in een situatie terechtkomen waarbij dat alsnog nodig is, dan is het beter om de traditionele financiële wereld te gebruiken.

Een blockchain systeem is immers niet efficiënter dan een gecentraliseerd systeem. Tegenover de onafhankelijkheid van gecentraliseerde machten staat een beperkte transactiecapaciteit en een trager systeem. Als die onafhankelijkheid wegvalt, waarom zou je dat trage systeem dan nog gebruiken? Dat is iets wat O’Leary hier niet lijkt te zien en waarom hij duidelijk niet weet waar hij over praat. Door de decentralisatie op te geven is het waarschijnlijk mogelijk om snel geld te verdienen, maar de toekomst van crypto wordt dan één groot vraagteken.

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk